AKP’liler halkın parkına ve arazisine çöktü

AKP’liler Wan Sanayi sitesinde yapılan yeni parka çöktü. AKP’liler ayrıca parkın içine de kaçak dükkân yapmak için çalışmalara başladı.

Wan Sanayi Parkı 1988 yılında yapıldı.  O günden bu yana park olarak hizmet veren alana AKP’liler çöktü.

Burhan Kayatürk’ün Wan’dan AKP milletvekili seçilmesinin ardından AKP’li Tuşba Belediyesinin izni dâhilinde Kayatürk’ün yeğeni olan Bayram Kayatürk’e ait inşaat firması harekete geçti. Parkın hemen yanında bulunan ve 382 kişiye ait arazileri de almak isteyen AKP’liler her parsel sahibinden 7 ile 3 metre arazi almak istiyor. Firma esnafa da dükkan yapma vaadinde bulunuldu.

Bunun üzerine esnaf mahkemeye başvurdu. Bölgedeki inşaat faaliyetleri konusunda Wan 5. Asliye Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı. Ancak mahkeme kararına AKP’li Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı firma yetkililerine, “Siz yapımı sürdürün, mahkeme önemli değil” diyerek, söz konusu alanda inşaat çalışması yapılmasına onay verdi. Zabıtalarla birlikte alana gelen belediye yetkilileri esnafla uzlaşma adı altında toplantılar düzenlese de esnaf yapılan teklifi kabul etmedi.

AKP’liler esnafın arazisi ve parka çökerken, park içinde kaçak dükkânlar yapmak için de çalışmalarını hızlandırdı. Parkın içine kaçak yapı yapmaya başlayan AKP’liler son olarak milletvekili Burhan Kayatürk’e giderek destek istedi. Kayatürk’te çalışmaların bir an önce sonlandırılmasını istedi.

Bunun üzerine sanayi esnafı yeniden mahkemeye başvurarak yürütme durdurma kararının uygulanmasını talep etti. Esnaf, şimdi mahkemenin yeniden alacağı kararı bekliyor.