AKP’liler halkın parkına ve arazisine göz dikti

Wan’da HDP’li birçok belediyeyi gasp eden AKP’liler, şimdi de Sanayi sitesindeki parka ve arazilere göz dikti. AKP’liler parkın içine de kaçak dükkan yapmak için çalışmalara başladı.

Wan’da HDP’li belediyeleri gasp eden AKP’lilerin yolsuzlukları bitmek bilmiyor. Burhan Kayatürk’ün tekrar AKP’den milletvekili seçilmesinin ardından AKP’li Tuşba Belediyesinin onayıyla Kayatürk’ün yeğeni olan Bayram Kayatürk’e ait inşaat firması harekete geçti.

Sanayi sitesindeki parka göz diken ve hemen yanında bulunan 382 kişiye ait olan arazileri de almak isteyen AKP’liler, esnafa da ‘Size dükkan yapacağız’ vaadinde bulundu. Bunun üzerine esnaf mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. Ancak Van 5. Asliye Mahkemesi’nin kararına rağmen AKP’li Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı firma yetkililerine “Siz yapımı sürdürün, mahkeme önemli değil” diyerek söz konusu alanda inşaat çalışmasına onay verdi. Zabıtalarla birlikte alana gelen belediye yetkilileri esnafla uzlaşma adı altında toplantılar düzenlese de esnaf yapılan teklifi kabul etmedi.

AKP’liler esnafın arazisine ve parka çökerken, park içinde kaçak dükkanlar yapmak için de çalışmalarını hızlandırdı. Parkın içine kaçak yapı yapmaya başlayan AKP’liler son olarak milletvekili Burhan Kayatürk’e giderek destek istedi. Kayatürk de çalışmaların bir an önce sonlandırılmasını istedi.

Bunun üzerine sanayi esnafı yeniden mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararının uygulanmasını talep etti. Esnaf mahkemenin yeniden alacağı kararı bekliyor.