AKP’linin gözü kamu arazisinde

AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, kendisine kurum arazisini devretmeyen Turizm İl Müdürü'ne şantaj yapıyor.

Turizm Müdürü'nü görevden almak için her yolu deneyen AKP Van İl Başkanı'na, kentteki turizmciler ve sivil toplum temsilcileri tepki gösterdi.

Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yeni hizmet binasına taşındı. AKP İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’na ait arazi, müdürlüğün eski hizmet binasına yapışık olunca kamu arazisine göz koydu. Edinilen bilgilere göre; Türkmenoğlu, geçtiğimiz günlerde İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu ile görüşerek, "Siz zaten yeni binaya taşındınız, eski hizmet binası bizim araziye yapışık. Araziyi ihaleye çıkarın, biz alalım" teklifinde bulundu. Ancak Turizm Müdürü Erol Uslu, “Ben kafama göre böyle bir karar alamam, Vali Bey ile görüşmem lazım" deyince olanlar oldu.

İstediğini alamayan İl Başkanı Türkmenoğlu, Van Valisi ile görüşerek Uslu’nun görevli bir kadını darp ettiğini ileri sürüp görevden alınmasını istedi. Bunun üzerine Van Valiliği, Uslu hakkında inceleme başlatmak zorunda kaldı.

Kentte bulunan bütün turizm acentaları temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşları da yaptıkları ortak açıklamayla Türkmenoğlu’na, "Kamu arazisini almaktan vazgeç" çağrısında bulundu.