Amed'de Özgürlük Yürüyüşü coşkusu

Wan ve Qars kentlerinden başlatılan 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü' 13 gün sonra Amed'de birleşti. Yürüyüşçüler kent merkezinde coşkuyla karşılandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için 1 Şubat'ta startı verilen 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü', 13'üncü gününde devam ediyor. Yürüyüşün Wan ve Qers kolunda yer alan siyasetçiler ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, Amed'de birleşti.

DEM Partili belediye eşbaşkan adayları, Barış Anneleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yürüyüşçüleri karşılamak için Ceylanlar Alışveriş Merkezi önünde toplandı.

Halk, erbanaler eşliğindeki şarkılar, sloganlar ve zılgıtlarla yürüyüşçüleri bekledi.

Polis, yürüyüş gerekçesiyle nedeniyle bölgede abluka oluşturdu.

Qers ve Wan kolları Ceylanlar AVM önünde ulaştığı sırada polis engellemede bulundu ve gerilim yaşandı.

Daha sonra yürüyüşçüler alkış ve sloganlarla karşılandı. Türk polisi yürüyüşçüleri ablukaya aldı. Milletvekilleri kol kola girerek polis engeline karşı koydu.

Eylem sırasında bir konuşma yapan DBP Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır, "Bu yürüyüş amacına ulaşacak. Bugüne kadar sizin baskılarınıza boyun eğmedik bu günden sonra da baş eğmeyeceğiz. Bu baskı sindirme politikaları ile halkımızı durduramazsın. Biz burada binlerce kişiyiz" dedi. 

DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal ise, "Bizim için Amed'in her sokağı eylem yürüyüş alandır. Sokak sokak yürüyüp yürüyüşün amacını haykıracağız" şeklinde konuştu. 

Yürüyüşçüler, DEM Parti Amed İl Başkanlığında açıklama yapacak ve ardından kentin farklı noktalarını ziyaret edecek.

Yürüyüş 15 Şubat'ta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğduğu köy olan Amara'da son bulacak.