Ankara'da gazeteci davasında tanık gazeteciler tanımadığını belirtti

Ankara’da Kürt gazetecilerin yargılandığı davada dinlenen açık tanık, gazetecileri tanımadığını belirtti.

Ankara merkezli soruşturma kapsamında tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen Mezopotamya Haber Ajansı (MA) ile JINNEWS muhabirlerinin, "örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılandığı davanın 4. duruşması Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

MA Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, MA muhabirleri Deniz Nazlım, Berivan Altan, Selman Güzelyüz, Hakan Yalçın, Emrullah Acar, Ceylan Şahinli ve Zemo Ağgöz, JINNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer ile eski MA stajyeri Mehmet Günhan’ın "örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılandığı duruşma, gazeteci meslek örgütleri, hukuk örgütleri, ve DEM Parti milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleşti.

Duruşmada tanıklık yapan Özgür Baran, gazetecileri tanımadığını ve söz konusu medya kuruluşlarının örgütle bağlantısı hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etti.

Mahkeme, Baran'a örgütle bağlantısı olup olmadığını sorduğunda, örgütle bağlantısı olduğunu ancak daha sonra teslim olduğunu söyledi. Ayrıca, tanık ifadelerine müdahale nedeniyle avukatlar tepki gösterdi.

Duruşmanın sonunda, tutuksuz yargılanan MA muhabiri Selman Güzelyüz adli kontrol tedbirinin kaldırılması talebinde bulundu.

Mahkeme, adli kontrol taleplerinin devamına, imza gününün ayda bir güne indirilmesine ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı 25 Nisan'a erteledi.

İddia makamının, JINNEWS muhabiri Melek Avcı’nın el konulan materyallerinin iade edilmesi talebinin reddedildiği belirtildi.

Avukatlar, mahkemenin tanıklara yönlendirici sorular sorduğu ve usule aykırı davrandığı tepkisine bulundu.