Avukat ve aileler İmralı'ya gitmek için başvurdu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile tutsaklar Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın avukat ve aileleri, İmralı'ya gitmek için başvurdu.

Mutlak tecrit koşulları altında tutulan 3 yıldır hiçbir haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ile vasisi Mazlum Dinç, tutsaklar Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar, Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım ile Veysi Aktaş’ın kardeşi Melihe Çetin Kurban Bayramı görüşü talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile İmralı Cezaevi Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. Bayram için yapılan aile  görüşme başvurusu, 27-30 Haziran tarihlerini kapsıyor.

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından İbrahim Bilmez, Raziye Öztürk, Emran Emekçi ve Cengiz Yürekli, müvekkilleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. Avukatlar, İmralı’da rehin tutulan Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için de hem savcılığa hem cezaevi müdürlüğüne başvurdu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan 25 Mart 2021'den bugüne kadar hiçbir haber alınamıyor.