Aydar’dan KDP’li Avni’ye yanıt: Pervasız ve utanç verici

KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, PKK yöneticilerini Türkiye'ye hedef gösteren Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) yetkililerinden Ali Avni'ye sert tepki gösterdi. Aydar, Avni’nin sözleri için “pervasız” ve “utanç verici” dedi.

Türk devletinin Güney Kurdistan’daki işgal saldırılarını meşrulaştıran KDP Yönetim Kurulu Üyesi Ali Avni daha da ileri giderek PKK yöneticilerinin hedef alınmasını istedi. Avni, bir açıklamasında yer belirterek, adres göstererek, Türk dronlarının neden PKK yöneticilerini hedef almadığını sordu. 

ANF’ye konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, “Gerçekten insan, onu dinlediğinde bir Kürdü değil, bir düşmanı; her şeyini düşmana satmış birini dinliyor gibi” diye tepki gösterdi. 

Aydar, “Bu dönemde böyle birinin çıkıp bu kadar kendinden geçmiş, ülke gerçeğini bilmeyen, bu kadar düşmanı çağıran, övgü düzen birini gördüğünde insan utanıyor” diye ekledi. 

TÜRKİYE’Yİ GÜNEY’E KİM GETİRDİ?

Aydar şu soruları yöneltti: “Türkiye'yi Güney Kurdistan'a getiren kim? Bunu herkes görüyor; kim getirdi?

1992'den bu yana Türk devleti ile işbirliği ve ihaneti yapan, onların tanklarının önünde gidip Kurdistan özgürlük güçlerine saldıran kimdi?

Onların Güney Kurdistan'da 100'den fazla üs kurmasına yardım eden kimdi?

Güney Kurdistan'ı MİT'e ve yandaşlarına açan kimdi?

Bugün Zap, Metina ve Avaşin'de Türk devletine karşı siper olan kim? Kim yol veriyor, kim yol gitmeye yerlerde yol açıyor?”

TÜMÜNÜN SORUMLUSU KDP

Aydar, “Tüm bunların sorumlusu Ali Avni'nin merkezinde yer aldığı KDP'dir” vurgusunda bulundu. 

İşgalci Türk devleti Güney Kurdistan’da onlarca yıldır KDP’nin onayı ile var olan askeri üslerini son yıllarda katlayarak arttırdı. Paralel olarak Türk devleti benzeri görülmemiş bir şekilde işgal saldırılarını yaydı, Duhok’tan Hewlêr ve Süleymaniye’ye katil dronlarla suikast saldırılarını tırmandırdı. Geniş bir Türk istihbarat ağının da kurulduğu Guney Kurdistan’da, Türk devletinin erişemediği gerilla alanlarına KDP artık açık bir şekilde yollar yaparak, öncülük ederek, teknik ve istihbari destek sunarak yardım etmeye başladı. Avni’nin yaptığı açıklama, KDP ile Ankara arasındaki ortaklığın geldiği düzeye işaret ediyor. 

UTANÇ VERİCİ

“Utanmadan bir de Türk devletini çağırıyor, size yer verelim, komutanları da, sorumluları da öldürün demek istiyor” diyen Aydar, şöyle devam etti:

“(Türkiye’ye hitaben) Siz kandırılmış fakir fukara çocuklarını vuruyorsunuz diyor, kim kandırılmış? Bu harekete katılan herkes onurlu, fedakar insanlardır. Bu hareketin militanlarının hangi sebep ile bu harekete katıldığını, Kürdistan'ı nasıl savunduğunu ve özellikle son 40 yıllık savaşta herkes biliyor.”

Avni’nin açıklamasının 15 Ağustos Atılımı'nın 39. yıldönümünde denk gelmesine de işaret eden Aydar, “Bu sözleri bir Kürt'ten dinleyince insan utanıyor” dedi. 

GERİLLA KURDİSTAN’IN HER YERİNDE VAR OLACAK!

Ali Avni’nin “PKK'nin Şengal'de ne işi var” şeklindeki sözlerini de hatırlatan Aydar, şöyle konuştu: “Çok zaman geçmedi, 3 Ağustos'un yıldönümünün üzerinden iki hafta geçmedi, (Êzidîlere yönelik soykırımın yaşandığı) 2014’ün üzerinden daha on yıl geçmedi, hepimiz şahidiz; KDP güçleri güya savunmayı üstlenmiş, Şengal'i yönetiyorlardı, arkalarına bakmadan kaçtılar, DAİŞ ile anlaşarak kaçıp gittiler, kim Şengal'e gidip halkı kurtardı? Gerilla dağdan inmeseydi, YPG YPJ ile koridor açmasaydı, kim kurtaracaktı? DAİŞ saldırdığında gerilla yalnız Şengal’i değil; Hewler’i, Duhok’u, Kerkük’ü, Maxmur’u savundu. Kobanê’deki destansı direnişin arkasında Kürdistan özgürlük güçleri vardı. 

Bu utancı saklamak için saldırıyor. Nasıl kendi yaptıklarını görmeden böyle konuşabiliyor? Gerilla Kurdistan'ın savunma gücüdür. PKK, bir parçanın değil Kurdistan’ın özgürlük hareketidir. Kurdistan’ın her yerinde vardır, var olacaktır. Gerilla Kurdistan halkını onuruyla savunuyor. Kim ne derse desin, kim düşmanla ne tür bir işbirliği yaparsa yapsın, bunun sonucunda özgürlük hareketi kazanacaktır. Onlar ise tarih ve halk karşısında mahkum edilecektir.”

BU ZİHNİYET MAHKUM EDİLMELİ

Aydar, Ali Avni’nin sözlerini ima ederek, şunları ifade etti: “Bu tür kişilikler, bu zihniyet Kurdistan'da mahkum edilmelidir. Bu zihniyet düşman kavramını muğlaklaştıran, Kurdistan'ın değerlerini düşmana peşkeş çeken bir zihniyettir. Kendi ihaneti yetmiyormuş gibi, düşmana da çağrı yapıyor; ‘git sorumluları, komutanları öldür’ diyor. 

Kendi yaptıklarını görmüyor; Sanki KDP yöneticileri her gün Erdoğan ile, MİT ve katillerle sarmaş dolaş değilmiş, sanki Güney Kurdistan’da onlarla birlikte hareket etmiyorlarmış gibi konuşuyor. Böyle pervasızca konuşma kabul edilemez.

Halkımız bunu görmeli, herkes bunu görmeli, buna karşı Kurdistan halkının özgürlük ve onurlu duruşu çerçevesinde tavır almalı. Bu zihniyeti tüm yönüyle mahkum etmelidir.”