Aydın'ın ilçelerinde Newroz kutlamaları

Aydın'ın Söke, Germencik ve Nazilli ilçelerinde Newroz kutlandı.

Aydın Newroz Tertip Komitesi tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında Germencik, Söke, Nazilli ilçelerinde Newroz kutlandı.
Germencik ilçesi Ortaklar Mahallesi Newroz Mahallesi'nde yapılan Newroz kutlamasına HDP Milletvekili Kemal Bülbül katıldı. Alanda sık sık “Direne direne kazanacağız” ve “Jin jiyan azadi” sloganları atıldı. Saygı duruşuyla başlayan kutlamada Newroz ateşini Kemal Bülbül yaktı.
HDP'li Bülbül, Diyarbakır Cezaevi'nde Esat Oktay Yıldıran zihniyetinin bugün AKP MHP iktidarı tarafından yaşatılmaya çalışıldığını belirtti. Bülbül, "Kürt halkıyla, kadınlarla, devrimcilere bu ırkçı faşist iktidarın sonunu getireceğiz. HDP halkın iradesidir” diye konuştu.
Konuşmanın ardından yerel sanatçıların ezgileri eşliğinde halay çekildi.

 
SÖKE
Söke ilçesinde ise Savuca Mahallesi'nde yüzlerce kişinin katılımıyla Newroz ateşi yakıldı. Sık sık, "Jîn Jîyan Azadî", “ Kadın yaşam özgürlük”, “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.
HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Deniz Poyraz'ın mirasına sahip çıkacaklarını belirtti, tutsakları selamladı.
Aydemir, "Türkiye’de yaşanan başta Kürt sorunu olmak üzere birçok sorunun çözüme kavuşturulması için Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve siyaset yolunun açılması gerekiyor" dedi.
Konuşmaların ardından Newroz ateşi yakıldı. Zine Koçber ve yerel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.


NAZİLLİ
Nazilli ilçesinde de kadınlar, sabahın erken saatlerinde yöresel kıyafetleriyle, kutlamaların yapıldığı alana aktı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) bayrakları ve “Dem dema serkeftine ye (Şimdi kazanma zamanı)” pankartlarıyla süslenen alanı HDK ve HDP bileşenlerinin yanı sıra yüzlerce doldurdu. Kutlamada HDP Aydın il ve Nazilli ilçe eşbaşkanları, halkın Newroz'unu kutlayarak, birlik ve dayanışma mesajları verdi. Eşbaşkanlar, Newroz ateşini Kürt ve Türkiye halklarının özgürlüğü için gürleştireceklerini vurguladı.
HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, şunları söyledi:
"Sesimiz, Van'da, Amed’de, Ankara, İstanbul ve her yerde yükseliyor. Bizler Newroz alanlarında Kemal Kurkut’ların ve Deniz Poyraz'ların sesiyiz. Bu ülkede özgürce, mutluluk ve huzurla yaşanması için mücadele ediyoruz.
Erkek adaletiniz ve düzeniniz batsın. Bugün Türkiye'de geleceği kuracaksak, kadınlar olmadan asla bir gelecek söz konusu dahi olamaz. Amed’de ev baskınlarında gözaltına alınan kadın arkadaşlarımız sadece kadın katliamlarına ses çıkardıkları ve 8 Mart’ı kutladıkları için alıkonuldular. Kadınlar olmadan bu ülkenin geleceği de olmaz. Hatta kadınlar olmadan asla bu ülkenin parlak bir geleceği dahi olmaz. Bizler kadınların özgürce yaşayacağı bir gelecek kurmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.”