Bakan, ailesi katledilen Şenyaşar'ın görüşme talebini reddetti

Ailesi katledilen ve direnişini sürdüren Anne Emine Şenyaşar’ın Adalet Bakanı ile görüşme talebi reddedildi.

Rîha’nın Pîrsûs ilçesinde AKP’li eski milletvekili Halil İbrahim Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından iki oğlu ve eşi katledilen Emine Şenyaşar ve saldırıda yaralanan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Milletvekili Ferit Şenyaşar, Ankara’da bulunan Adalet Bakanlığı önüne taşıdıkları eylemlerini 24. gününde sürdürdü. Şenyaşar Ailesi, bakanlık önüne gitmeden önce Meclis bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Ferit Şenyaşar, “Yargıya müdahale eden bir el var. Bu elin kaldırılmasını istiyoruz. Kardeşimiz suçsuzdur. 5 yıldır tutukludur. Güvenlik kamera görüntüleri var. Bilirkişi raporu var. Bunlar kardeşimin lehine olan delillerdir. Bütün bu deliller ortada olmasına rağmen hâlâ kardeşim tutukludur. 3 insanımız katledilmiş, bir insanımız da haksız ve hukuksuz bir şekilde tutukludur” dedi.

Şenyaşar Ailesi, daha sonra bakanlığa kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe, İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen ve İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Aslı Saraç da katıldı. Ancak polis, İHD’lileri engelleyerek, yürüyüşe katılımı engellemeye çalıştı. Polis, basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf almasını da engelledi. Bakanlık önüne gelen Şenyaşar Ailesi, bakan ile görüşme taleplerini iletti. Bakanlık yetkilileri, bakanın görüşme talebini reddettiğini bildirdi. Aile, bakanlık kapısında eylemini sürdürdü.