Bakırhan: Dışarıdaki ve cezaevindeki direnişler zafer getirecek

Adalet Nöbeti'ni ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Eyleminiz ve cezaevlerindeki direniş zaferle sonuçlanacak" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin'e geldi. DEM Parti İl Örgütü tarafından kentin girişinde karşılanan Bakırhan, ilk olarak Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için 69 gündür dernek binasında sürdürülen Adalet Nöbeti'ne katıldı.

 Nöbette konuşan Barış Annesi Hediye Eren, tüm kesimleri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorunun çözümü için mücadele etmeye çağırdı.
Eylemde konuşan Bakırhan ise, Barış Annelerinin verdiği mücadele ve direnişi selamlayarak, "Ben inanıyorum ki hem sizin eyleminiz hem de cezaevlerindeki direniş zaferle sonuçlanacak. Birlikteliğimizi güçlendireceğiz. Biz bu zulmü, işkenceyi, katliamı ve Kürt halkının tanınmaması politikalarına son vereceğiz. Biz kazanacağız" dedi.

 Adalet Nöbeti eyleminde sık sık, "Bijî berxwedana zindanan" ve "Be Serok jiyan nabe" sloganları atıldı.

 Bakırhan, daha sonra ise sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelmek için kentteki bir otele geçti.