Bakırhan: Kürt meselesi, Kürtlerle çözülür!

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kürt sorununu çözemeyenleri "bu ülkenin düşmanları" olarak tanımlayarak, “Kürt meselesi Kürtlerle çözülür” dedi.

Dîlok'ta gerçekleşen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 2’nci Olağanüstü Kongresi'nde konuşan gündemdeki siyasi ve sosyal konulara değindi.

Bakırhan, dünya genelindeki savaşlara vurgu yaparak, "Halkları yok sayan bu sistemlere karşı her zaman birlikte direneceğiz" dedi.

SARAYIN GÜNDEMİ İLE KÜRDÜN GÜNEMİ AYNI DEĞİL

Ülkenin içerisinde yaşanan ekonomik krize de dikkat çeken Bakırhan, "Saray medyasını izlediğinizde içerisinde yaşadığınızı sanırsınız. O kanallara bakılırsa durumumuz çok iyi. Gerçekten geçinebiliyor muyuz, özgür müyüz, düşüncelerimizi özgürce dile getirebiliyor muyuz?" diye sordu.

Türkiye'nin gündeminin yoğun olduğunu belirten Bakırhan, "Sarayın gündemiyle Antep halkının gündemi aynı değildir. Sarayın gündemi ile Kürdün gündemi aynı değildir. 10 bin liralık maaşıyla geçinmeye çalışan emeklinin gündemi aynı değildir." ifadelerini kullandı.

AKP DÎLOK’U DAİŞ’İN MERKEZİ YAPTI

Bakırhan, AKP yönetimindeki Dîlok'un "DAİŞ'in merkezi" haline geldiğini söyleyerek, kentteki ekonomik, demokratik ve sosyal sorunlara dikkat çekti. Özellikle "Antep marka kentidir" iddiasını sorgulayan Bakırhan, "Sanayi kenti ise niye yoksulsunuz? Peki gastronomi kenti ise fıstığını üreten, baklavasını yapan, kebabını yapan emekçiler acaba rahatlıkla bu gastronomi ürünlerini tüketebiliyorlar mı?" diye sordu.

Ayrıca, Antep Zeugma Müzesi tarafından Kürtçe tiyatro oyunu "Qral û Travis"in yasaklanmasına tepki gösteren Bakırhan, "Demokrasi kenti diyebilir miyiz? Japonya'da Kürtçe eğitim olmasın diye kriz çıkarıyorlar. Kürt gençlerinin burada oynayacağı bir tiyatro oyunu vardı; Kral û Travis diye bir oyun. Kürt tiyatrosunu, dilini yok sayan bu anlayışa marka kent diyebilir miyiz? Demokrasi kenti diyebilir miyiz?" şeklinde eleştiride bulundu.

KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEYENLER ÜLKENİN DÜŞMANLARIDIR

Kürt sorununun demokratik yollardan çözülmesi gerektiğini vurgulayan Bakırhan, muhatabın Abdullah Öcalan olduğunu belirtti. Bakırhan, "Kürt meselesi, Kürtlerle çözülür. Bu ülkedeki bütün siyasi partilerin toplumsal örgütlerin katıldığı bir zeminde çözülür." ifadelerini kullanarak, Kürt sorununu çözmeyenleri "bu ülkenin düşmanları" olarak nitelendirdi.

Bakırhan, konuşmasını "Kavga yeter, aşımızdan ekmeğimizden bu savaşa paralar gitmesin. Ne olsun; Kürt anasını görsün, dilini konuşsun, seçtiği iradesiyle kendini yönetsin. Niye yanaşmıyorlar? İşlerine gelmiyor. Tekrar bu ülkenin geleceği için tekrar iktidarı ve varsa devlet aklını çözüme, müzakereye, Kürt sorununu demokratik yollarla çözmeye davet ediyorum.” diyerek tamamladı.

Konuşmanın ardından kongrede raporlar okundu ve Dîlok İl Eşbaşkanlığı görevine Hacer Ayhan ve Mehmet Satan seçildi.