Baro başkanları ve yöneticilerine Vatan Emniyet ablukası

Baro başkanları ve baro yöneticilerinin, Cumartesi Anneleri’nin gözaltında tutulduğu Vatan Emniyet Müdürlüğü önünde yapmak istediği açıklama polis ablukasıyla engellendi.

Adana, Semsûr, Agirî, Êlih, Amed, Wan, Colemêrg, Mûş, Şirnex, Riha, Mêrdîn, Dersim ve İzmir baro başkanları ve Ankara, İstanbul, İzmir, Sêrt baro yöneticileri, Anayasa Mahkemesi’nin “Hak ihlali” kararlarına rağmen Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda yapmak istediği açıklamanın her hafta engellenmesini protesto etmek amacıyla Vatan Emniyet Müdürlüğü önündeydi.

Emniyette tutulan kayıp yakınları ve insan hakları savunucuların serbest bırakılması için açıklama yapmak isteyen baro başkanları ve yöneticiler,  kaymakamlık yasağı gerekçe gösterilerek polis tarafından engellenmeye çalışıldı.

Bu keyfi uygulamaya, “Bizi de gözaltına alın” diyerek tepki gösteren baro başkanları, polis ablukası altına alınırken, basın alandan zorla uzaklaştırıldı. Gözaltına alınmayan baro başkanları ve baro yöneticileri dakikalarca abluka altında bekletildi.

YILMAZ: BİZLERİ YOLUMUZDAN ÇEVİREMEYECEKLER!

Abluka sonrası açıklama yapan baro başkanlarından İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz, bugün iki ayrı ilçede açıklama yapmaları kaymakam yasağıyla engellendiğine dikkat çekti.  Eylem yasağı gerekçesi olarak bugün Cumartesi Anneleri’ne gösterilen Beyoğlu Kaymakamlığı’nın kararının  bir örneğinin jet hızıyla önlerine getirilip tebliğ edildiğine dikkat çeken Yılmaz, “Demek ki istenildiğinde Cumartesi günleri kaymakamlık çalışıyormuş. Hak ve özgürlüklerin önündeki bu anlayış bizleri yolumuzdan çeviremeyecek. Mücadeleye devam” mesajını verdi.