Basın örgütleri adliye önünde: Kararı tanımıyoruz

Gazeteci Dicle Müftüoğlu’nun duruşmasının ardından adliye önünde açılama yapan basın örgütleri, gazeteciliğin yargılanmak istendiğine dikkat çekti, "Kararı tanımıyoruz" dedi.

Ankara merkezli soruşturma kapsamında tutuklanan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı ve Mezopotamya Ajansı (MA) Editörü Dicle Müftüoğlu hakkında açılan davanın ikinci duruşması Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Dicle Müftüoğlu hakkında rehineliğe devam kararı verilirken, duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapıldı. DFG, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG), DİSK Basın-İş, Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) temsilcileri ve gazetecilerin katıldığı açıklamada, DFG Eşbaşkanı Serdar Altan konuştu.

Altan, düşmanca bir tavır ile Dicle Müftüoğlu’nun tahliyesinin engellendiğini belirtirken, MLSA Eş Direktörü Veysel Ok da gazeteciliğin yargılanmak istendiğini vurguladı.

TGS Genel Sekreteri Banu Tuna da "Duruşma 29 Şubat'a bırakıldı. 29 Şubat'ta dayanışma içinde olmalıyız” dedi. DİSK Basın İş Genel Başkanı Turgut Dedeoğlu, "Bu kararı tanımıyoruz. Özgür basın susturulamaz” derken, MKG adına konuşan Aysel Işık ise "Gerçekten bir hukuk garabeti yaşandı" vurgusunda bulundu.