Berlin’de Özgürlük Yolculuğu ilk gününde

Almanya’nın başkenti Berlin’de TekoJIN ve TCŞ üyelerinin öncülüğünde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm“ hamlesi kapsamında bir yürüyüş eylemi başlatıldı.

İki gün sürecek olan yürüyüşün ilk günü Oranienplatz meydanında saat 15:30’da Kürdistan şehitleri için saygı duruşu ile başladı. Yürüyüş öncesi açıklamalar yapılarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlanana dek gençlik olarak alanlarda olmaya devam edileceği mesajları verildi.

Eyleme Jugend Kommune Berlin, Franktionsvorsitzende der Linke Neuköln, Dest Dan Kadın Meclisi, Nav Berlin Meclis Üyeleri ve Kürt dostları katılım sağladı.

Yapılan açıklamalarda, “9 Ekim 1998 tarihinde uluslararası güçler ve bölge ülkelerinin Rêber Öcalan’a yönelik başlatılan uluslararası komplo 15 Şubat 1999’da uluslararası güçlerin de desteğiyle İmralı’da esaretiyle sonuçlandı. Komplo ile Önder Öcalan şahsında Kürt halkını sindirmeyi, katliamdan geçirmeyi hedefleyen güçler karşısında Önder Öcalan, ortaya koyduğu duruş ve demokratik çözüm paradigması ile komployu boşa çıkardı.

3 yıldır mutlak tecrit altında olan Önder Öcalan’dan haber alınamıyor. Biz TekoJIN ve TCŞ üyeleri olarak Önderliğimiz etrafında kenetlenerek, fiziki özgürlüğünü sağlayana dek alanlarda olacağız.”
Eylemde siyasetçi Sibel Yiğitalp bir konuşma yaparak, ‘’Sayın Öcalan üzerinde uygulanan 36 aylık mutlak tecrit ile mücadelemiz gerilemediği gibi bugün dünyanın her yerine taşındı. Dünyanın her yerinden Sayın Öcalan üzerindeki tecritin kalkmasını istiyor. Bizler de şunu iyi biliyoruz ki tecritler arttıkça ölümler artacak, zulümler artacak. Bu ölümleri isteyenin de AKP hükümeti olduğunu biliyoruz. Buna karşı da cezaevlerinde açlık grevleri sürüyor. Ne olursa olsun mücadelemize devam edeceğiz, Sayın Öcalan üzerindeki mutlak tecrit kalkana ve fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar mücadele edeceğiz” dedi

Yoğun yağışa rağmen yürüyüş boyunca ‘’ Bijî Serok Apo”, “Bijî Rêber Apo”, “Bijî Berxwedana Zindana”, “Ciwan Fedaiyê Rêber Apo yê”, “Es lebe Öcalan” sloganları atıldı.

Yürüyüş yarın saat 15:30’da Alexanderplatz meydanından başlayarak Brandenburger Tor’da miting ile son bulacak.