Bismil'de yaşamını yitirenler toprağa verildi

Bismil'de iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada hayatını kaybeden 9 kişi toprağa verildi.

Amed’in Bismil ilçesine bağlı Şidada (Serçeler) Mahallesi’nde Alyamaç ve Taş ailesi arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada hayatını kaybeden 9 kişinin cenazeleri, ön otopsi işlemleri için önce Bismil Devlet Hastanesi'ne ardından da Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na (ATK) getirildi. Otopsi işlemlerinin ardından önce aynı aileden Serhat, Halil, Orhan ve Mehmet Can Taş'ın cenazeleri alınarak dini vecibeleri yerine getirildi. Ardından cenazeler Şidada Mahallesi’ne getirilerek defnedildi.

SarîHüseynî (Sarihüseyin) mezrasından hayatını kaybeden Alyamaç ailesinden Emin Alyamaç ve Selim Alyamaç kardeşler, Selim Alyamaç’ın oğulları Muhammed Alyamaç, Ömer Alyamaç ile yeğeni Yunus Alyamaç’ın otopsi işlemlerinin ardından cenazeleri Yeniköy Mezarlığı’nda yıkandı. Cenazeler Hüseynî mezrasında yapılan dini vecibelerin ardından gece geç saatlerde toprağa verildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed milletvekilleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), yerine kayyum atanan Bismil Belediye Eşbaşkanları ile çok sayıda kişi, her iki ailenin cenaze törenine de katıldı.