'Bu yürüyüş Abdullah Öcalan özgür olana kadar sürecek'

DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Abdullah Öcalan özgür olana kadar bu yürüyüş sürecek" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için için başlatılan 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü' ikinci gününde. Yürüyüşün Qers kolunda yer alanlar, Qers’in ardından Îdir’in Qulp (Tuzluca) ilçesine geçti. Yürüyüşçüler, kendilerini karşılayanlarla birlikte parti binasına kadar yürüdü. Zılgıt ve alkışların hiç hiç dinmediği yürüyüşte, sık sık "Bijî berxwedana Îmraliyê" sloganı atıldı.

'HİÇBİR BASKI VE ÖLDÜRME BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZ'

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Bedran Öztürk, "Hiçbir baskı, gözaltı, öldürme bizi yolumuzdan döndüremedi ve döndüremeyecek. Onurlu bir yaşamı inşa etmek için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemiz bütün Türkiye halkları içindir. Kürt sorununun demokratik yollar ile çözülmediği sürece krizler son bulmaz. Halklar Sayın Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü istiyor. Bizim amacımız da bu. Amacımıza ulaşana kadar yürüyüşümüz de mücadelemiz de devam edecek" şeklinde konuştu.

Halk, Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Buradaki yürüyüş, "Selam selam İmralı'ya bin selam" sloganıyla son buldu.

ÎDIR

Yürüyüşçüler, daha sonra Îdir’e geçti. Kent girişinde davul-zurna ve alkışlarla karşılanan yürüyüşçüler, kent merkezine doğru “Bê serok jiyan nabe” ve “Selam selam İmralı’ya bin selam” sloganlarıyla yürüdü. Yüzlerce kişi yürüyüşçülere eşlik etti. Rus Pazarı’na giren yürüyüşçüler, burada coşkuyla karşılandı. Kalabalığın giderek arttığı yürüyüş, parti binası önünde son buldu. Burada halaya duran halk ve yürüyüşçüler, uzun süre özgürlük halayı çekti.

'MUHATAP SAYIN ÖCALAN'

DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Bu yürüyüş hepimizindir. Bugün 38 kişi yürüyoruz ancak milyonlarız. Her geçtiğimiz yerde halk Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü istiyor. Sayın Abdullah Öcalan özgür olana kadar bu yürüyüş devam edecek” diye konuştu.

Çiğdem Kılıçgün Uçar, şunları söyledi: "Bize burada 80 yaşında bir amca ‘Kıyamete kadar Kürdüz’ dedi. Kürt sorununun çözümü mümkün. ‘Bir haftada çözerim’ diyen Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşması bu açıdan elzem. Sayın Öcalan tek muhatap. Bize ölüm siyasetini dayatanlara karşı mücadele ediyoruz. Mücadeleye ortak olan halklara teşekkür ediyoruz. Bu yürüyüş 15 gün sürecek. Kurduğumuz her söz barışa vesile olsun."

Açıklama sonrası düzenlenen halk toplantısında Abdullah Öcalan’ın savunmalarından bölümler okundu.