Colemerg kayyumu sokaklara Gazze ve Kudüs isimlerini verdi

Türk devletinin gasp ederek kayyum atadığı, tanklar ve bombalarla ağır yıkıma uğrattığı Colemêrg’de sokaklara benzer şekilde bombalanan Gazze ve Kudüs isimleri verildi.

Colemêrg ve ilçeleri Türk devletinin savaş politikalarını en korkunç şekilde uyguladığı kentlerin başında geliyor.

Öz Yönetim Direnişleri sırasında Gever kenti savaş uçakları, helikopter ve tanklarla benzeri görülmemiş bir yıkıma uğratıldı.

Colemêrg, Gever, Şemzinan ve Çelê’de asker ve polisler her yıl çok sayıda Kürdü tam bir cezasızlık içerisinde katlediyor, kültürel bir soykırım politikası yürütüyor.

Kenti adeta açık cezaevine dönüştüren AKP-MHP iktidarı, Colemêrg’te bulunan iki sokağa Kudüs ile İsrail bombardımanı altındaki Gazze ismini verdi.

Colemêrg Belediyesi’ni gasp ederek, belediye meclisini fes eden AKP’li kayyumu, olmayan meclis üyeleriyle, meclis kararı alarak, sokak isimlerini değiştirdi.

Bulak Mahallesi Altay ve Atlılar Caddesi arasında bulunan 1009 nolu sokağa Gazze ismi verilirken, Yine Bulak Mahallesi ile eski belediye binası arasında Keskinler Semtine kadar olan 1022 nolu sokağın ismini ise Kudüs Sokağı olarak değiştirdi.