Colemêrg ve İstanbul’da şehitlerin mezarları ziyaret edildi

Kurban Bayramının ilk gününde demokrasi ve özgürlük mücadelesinde şehit düşenlerin mezarları ziyaret edildi.

Kurban Bayramının ilk günü demokrasi ve özgürlük mücadelesinde şehit düşenlerin mezarları ziyaret edildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Colemêrg ve ilçelerinde demokrasi ve özgürlük mücadelesinde şehit düşenlerin mezarlarını ziyaret etti. Merkeze bağlı Tekser Mahallesi'ndeki Serê Solan Mezarlığı'na yapılan ziyarete, Yeşil Sol Parti Colemêrg Milletvekili Vezir Parlak ile çok sayıda partili katıldı.

Ziyarette konuşan Parlak, “Halkımızın çabası ve direnişi burada. Bizim üzerimize düşen sorumluluk ise bize bırakılan mirasa sahip çıkmaktır. Bizlere bırakılan vasiyet; Kürt halkının birlik ve beraberliğini korumaktır. Bu vasiyetlerine hep beraber sahip çıkacağız" dedi.

GEVER

Gever ilçesinin (Yüksekova) Bajêrgeh ve Orman mahallelerinde bulunan mezarlıklar da ziyaret edildi. Yeşil Sol Parti Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez ve çok sayıda partilinin katıldığı ziyarette, halkla bayramlaşıldı. Ziyarette dualar okundu.

İSTANBUL

İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki Gazi Mezarlığında Suruç şehitleri başta olmak üzere devrim, sosyalizm ve özgürlük mücadelesinde şehit olanlar mezarı başında anıldı.

Anmadan saatler önce Gazi Mahallesi polis tarafından ablukaya alındı.

Anmaya Suruç Aileleri İnisiyatifinin yanısıra Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Milletvekili Ceylan Akça, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), ANYAKAYDER, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Şehitler anısına yapılan saygı duruşu sonrası ilk olarak ANYAKAYDER adına Evîn Genç söz aldı. Genç, şehitlerin mücadelesini sürdüreceklerini kaydetti.

Suruç'ta babası Cemil Şeker'i kaybeden Dilek Şeker de Suruç Aileleri İnisiyatifi adına söz aldı. Şeker, "Bir ay sonra Suruç katliamının 8. yılı. 4 Temmuz'da Urfa'da duruşmamız görülecek. Onların mücadelesini yaşatacağız" dedi.

SGDF üyesi Ruken Kol da "Suruç şehitlerinin hesabını soracağız" diye belirtti.

Yeşil Sol Parti Milletvekili Ceylan Akça, "Arkadaşlarımızın başlattığı adil, haklı ve anasının ak sütü gibi helal bu mücadelenin devam etmesi, anılarının önümüzde ışık olması. Suruç ve Ankara başta olmak üzere katledilenlerin hesabını sormak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Anmanın ardından Gazi Mezarlığındaki devrim şehitlerinin mezarları dolaşıldı, karanfil bırakıldı ve dua okundu. Suruç şehidi Vatan Budak için gerçekleşecek anmaya Gaziosmanpaşa'daki Karlıtepe Mezarlığına geçildi.