Cumartesi Anneleri, ablukaya rağmen yürüdü

Cumartesi Anneleri, polisin engelleme ve ablukasına rağmen Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Eylemde 15 kişi gözaltına alındı.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) verdiği “ihlal” kararlarına rağmen meydanın etrafı ve İstiklal Caddesi’ne giden sokaklar polis tarafından bariyerlerle kapatıldı. 15 haftadır ellerinde karanfillerle meydana yürüyen Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları, Beyoğlu Kaymakamlığı’nın “yasak” kararını gerekçe gösteren polisler tarafından engellendi.

Eyleme Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Milletvekili Celal Fırat, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Musa Piroğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin de katıldı.

ANNELER ABLUKAYI AŞTI

Engellemelere rağmen Meşrutiyet Caddesi’nde bir araya gelen kitle Galatasaray Meydanı’na doğru ellerinde karanfillerle yürüdü.

 Meşrutiyet Caddesi’nden yürüyüşe geçen Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları, polis engellemesiyle karşılaştı. Polis, Beyoğlu Kaymakamlığı’nın yasak kararını gerekçe göstererek açıklamaya "izin" vermeyeceğini belirtti. Engellemeye tepki gösteren eylemciler, AYM kararını hatırlatarak eylemlerinin engellenemeyeceğini belirtti. Polis ise AYM kararına rağmen, “Biz kanunu uyguluyoruz” diyerek karşılık verdi. Polis eylemcileri ablukaya alırken, bu esnada ablukayı aşarak Galatarasay Meydanı’na koşan Cüneyt Yılmaz ise polis tarafından darp edilip, kelepçelenerek gözaltına alındı. Haber takibi yapan gazetecileri de engelleyen polis, gazetecileri darp ederek alandan uzaklaştırırken, Pir Haber Ajansı (PİRHA) muhabiri Dilan Şimşek darp edilerek ve yerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: "Hanife Yıldız, İrfan Bilgin Mikail Kırbayır, Besna Tosun, Ali Tosun, Hasan Karakoç, Gülseren Yoleri, İsmail Yücel, Davut Arslan, Cihan Kaplan, Cüneyt Yılmaz, Maside Ocak, Leman Yurtsever, Hatice Onaran, Dilan Şimşek."