Cumartesi Anneleri: Şiddet var, gözaltı var, kelepçe var

Galatasaray Meydanı’na yürümek isteyen Cumartesi Annneleri ve baro başkanları, polis ablukasına alındı. Türk polisi 24 kişiyi gözaltına aldı.

Cumartesi Anneleri/İnsanları, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması için eylemlerini 956’ncı haftasında Galatasaray Meydanı’nda sürdürdü. Ellerinde karanfillerle meydana yürüyen Cumartesi Anneleri’nin bu haftaki eylemine birçok kentin baro başkanı ve çok sayıda kişi katıldı. Eyleme 16 baro başkanı, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Musa Piroğlu ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık katıldı. Ellerinde karanfillerle İstanbul Barosu önünden Galatasaray Meydanı’na yürümek isteyen kitleye polis, Beyoğlu Kaymakamlığı’nın “yasak” kararını gerekçe göstererek engel oldu.


Meydanın önü polis bariyerleriyle kapatılırken, İstiklal Caddesi’nde bulunan İstanbul Barosu önünde kitle ablukaya alınarak, yürümeleri engellendi. Eylemciler zafer işaretleriyle ablukaya tepki gösterdi.

Eylemde gözaltına alınanlar şunlar: "Sevil Turgut, Aslı Saraç, Hanife Yıldız, Mikail Kırbayır, İkbal Eren, İrfan Bilgin, Ali Ocak, Meryem Bars, Hasan Karakoç, Ali Tosun, Maside Ocak, Besna Tosun, Eren Keskin, Gülseren Yoleri, Leman Yurtsever, İsmail Yücel, Nazım Dikbaş, Özge Efe Bakırcı, Meryem Göktepe, Hatice Onaran, Hüseyin Aygül, Hünkar Yurtsever, Salim Derelioğlu ve Ümit Efe"

GAZETECİLERE SALDIRI

Basın emekçilerini alandan uzaklaştıran polis, gazeteci Fatoş Erdoğan' ı darp ederek yerde sürükledi. Daha sonra polis çok sayıda kişiyi kelepçeleyerek gözaltına aldı. Cumartesi Anneleri/İnsanları Twitter hesabından engellemeye, “Hukuk yok, Anayasa yok, toplama özgürlüğü yok. Şiddet var, gözaltı var, kelepçe var” açıklamasında bulundu.