Cumartesi Anneleri ve milletvekilleri abluka altına alındı

Cumartesi Anneleri, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti ve TİP milletvekilleri eşliğinde geldikleri Galatasaray Meydanı’nda polis ablukası altına alındı. Kayıp yakınları bu hafta da kelepçelenerek gözaltına alındı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetinin açıklanması ve belli olan faillerin yargılanıp cezalandırılması için Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Annelerine ve insan hakları savunucularına yine polis saldırdı. Galatasaray Meydanı’ndaki keyfi eylem yasağına ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) verdiği “Hak ihlali” kararlarını hiçe sayan polis, kayıp yakınlarını ve insan hakları savunucularını abluka altında aldı.

Cumartesi Anneleri’ne destek vermek için gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti milletvekilleri Cengiz Çiçek, Sırrı Süreyya Önder, Kezban Konukçu, TİP Milletvekili Ahmet Şık ve HDP önceki dönem milletvekili Musa Piroğlu da abluka altına alındı. Basının darp edilerek zorla uzaklaştırdığı alanda, kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları kelepçelenerek gözaltına alındı.


Cumartesi Anneleri’nin bu hafta yapamadığı  951. hafta eylemi açıklamasını ise HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan polis ablukası altında okundu. Açıklama sırasında basın mensuplarının alana girip çekim yapması polis tarafından engellenmeye çalışıldı.

Bu keyfi uygulamaya yönelik  Yeşil Sol Parti ve TİP milletvekilleri eşliğinde açıklama yapmak isteyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın basına açıklama yapması da polis tarafından engellendi. Açıklama sırasında çekim yapan basın mensupları alandan bir kez daha zorla uzaklaştırıldı. Bu keyfi uygulamaya tepki gösteren Pervin Buldan, mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.