'Daha güçlü eylemlerle saldırıları boşa çıkaracağız'

2023 yılında gerillanın her yerde eşi benzeri olmayan bir direniş sergilediğini söyleyen HPG gerillaları Andok Gabar ve Rênas Cûdî, yeni dönemde daha güçlü eylemlerle Türk devletinin saldırılarını boşa çıkaracaklarını belirtti.

Alman halkından olan enternasyonal savaşçı Andok Gabar ve Arap savaşçı Rênas Cûdî, yeni dönem hazırlıklarına ilişkin konuştu.


Türk devletinin saldırılarına karşı aralıksız bir şekilde hazırlandıklarını söyleyen Andok Gabar, “Türk devleti, Almanya ve NATO'nun desteğiyle kimyasal ve nükleer silah satın alıyor. Bu devletin faşizmine ve saldırılarına karşı 2023 yılında yoldaşlarımız her yerde eşi benzeri olmayan bir direniş ortaya koydular. Bizler büyük bir bilinç ve inançla direniyoruz. 2024 yılında yeni bir başarı düzeyine ulaşacağız. Almanya'da "Tarihimizden bir şeyler öğrendik" diyen herkese çağrıda bulunuyorum; başta Kürt halkına karşı olmak üzere insanlığa karşı işlenen bu suçlara gözlerini kapatmamalı ve kararlı bir duruş sergilemeliler” diye konuştu.


Birçok yönden hazırlık yaptıklarını vurgulayan HPG gerillası Rênas Cûdî ise şunları belirtti: “Tünel savaşında çok iyi bir deneyim yaşadık. Yeni dönemde daha da gelişeceğiz. İşgalci Türk devleti yasak silahlarla saldırıyor, hazırlıklarımızla bu saldırıları boşa çıkaracağız. Yoldaşlarımızın yükselttiği direnişi başarıya ulaştırana kadar sürdüreceğiz.”