DBP 5’inci Olağanüstü Kongresi'ni yaptı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 5’inci Olağanüstü Kongresi'ni Ankara’da topladı. Kongrede eşbaşkanlığa yeniden Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır seçildi.

5’inci Olağanüstü Kongresi, Ankara’daki Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongreye Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi, sivil toplum örgütleri de katıldı.

Kongrenin yapıldığı salonda, “Kürt gençliği Ortadoğu Rönesans’ının öncüsüdür” ve “Siz yıktıkça biz kadınlar yeniden inşa edeceğiz” yazılı pankartlar dikkat çekti.

Kongrede oluşturulan divanın başkanı Bedriye Yorgun, mücadelenin seçim süreçlerinden ibaret olmadığını kaydederek, seçimlerdeki eksikliklere dair özeleştirinin önemine vurgu yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken Yorgun, uluslararası kurumların mutlak tecridi meşrulaştırdığı ve bu yönde hareket ettiği eleştirisinde bulundu.

Yorgun, "İmralı’da dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir sistem var. Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması konusundaki mücadeleyi büyütmemiz gerektiğini belirtmek gerekiyor” dedi.

DBP Eş Genel Başkan vekili Zekiye İlbasan, önümüzdeki süreçte 3’üncü yol siyasetinin inşa edilmesinin zorunlu olduğunun altını çizdi.

Eş Genel Başkan vekili Faruk Tatlı ise, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin tüm Ortadoğu halklarına yansıdığını belirtirken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, "Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki nereden tutsak elimizde kalan bir yerdeyiz. Haksızlıklar, adaletsizlikler bitmiyor” diyerek konuşmasına başladı.

Sinemillioğlu, “Bütün sonuçlara rağmen zoru başaracağız ve bu topraklara barışı getireceğiz. Bu ülkede Kürt sorunu çözülmeden asla demokrasi ve barış gelmez" diye ekledi.

Konuşmalardan sonra bazı delegelerin önerisiyle Karar Komisyonu kuruldu ve faaliyet raporu okundu.

Delegelerden bazıları Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi’nden (Yeşil Sol Parti) 24 Haziran Cumartesi günü istifa eden Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır'ın yeniden eş genel başkanlığı seçilmesini önerdi.

Bu önerge oy birliği ile kabul edildi. Böylece Aydeniz ve Keskin yeniden DBP’nin eş genel başkanları seçildi.