DBP’den sanal medyada ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük’ kampanyası

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), dijital medya üzerinden "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" başlığıyla kampanya başlatacağını duyurdu.

DBP yaptığı yazılı açıklamada “Sayın Abdullah Öcalan ile 2019 yılında iki defa yapılan avukat görüşmesi ve 2020 yılında bir defa ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinden bu yana dört yıldır kesintisiz süren ve ağırlaşan tecrit koşulları ile mutlak iletişimsizlik hali Kürt sorununda çözümsüzlüğü derinleştiren, Kürdistan’da savaşın derinleşmesine neden olan ve bölge halklarının geleceğine ipotek koyan bir sonuç yaratmaktadır” dedi.

Açıklamada, “Mutlak tecrit ve iletişimsizlik politikalarına karşı ‘Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm’ şiarıyla başlattığımız ‘Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ 1 Şubat’tan bu yana il il, ilçe ilçe, köy köy, mahalle mahalle sürmektedir. Aynı zamanda cezaevlerinde süren açlık grevleri ve birçok kentte devam eden Adalet Nöbetleri büyük bir direniş örneği olarak devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

DBP dijital medya üzerindeki kampanyayı 14 Şubat’ta başlatılacaklarını belirtirken şunları ifade etti:

“Mutlak tecridin son bulması ve Kürt sorununun demokratik çözümü için sözümüzü dijital mecralara taşıyarak yaygınlaştırmak, her yere ve herkese duyurmak önemlidir. Dijital mecrada başlatılacak seferberlik başarıya ulaşmada önemli bir rol oynayacaktır. Bu kapsamda 14 Şubat'ta Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde gerçekleştirilecek ‘Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm’ hashtag kampanyasına tüm uluslararası kurumları, sendikaları, siyasi partileri, insan hakları aktivistlerini, kısacası tüm demokrasi güçlerini dijital medyadaki bu kapsamlı kampanyaya katılmaya çağırıyoruz.”