DEDAŞ işçileri: Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek

DEDAŞ işçileri, haksız yere işten çıkarıldıkları ve açlık sınırının altında maaşlarla çalıştırıldıkları için greve gittiklerini söyleyerek, mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini vurguladı.

Türk devletinin savaş politikaları ekonomik krizi derinleştirmeye, işverenlerin işçilere düşük maaş vermesine veya işten çıkarmasına neden olmaya devam ediyor. 6 kentte greve giden Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) işçileri, açlık sınırının altında aldıkları maaşlarına zam yapılması talebiyle grev başlatmıştı. Amed’de greve giden işçiler, haklarına ulaşıncaya kadar eylemlerini devam ettireceklerini vurguladı.


DEDAŞ yerleşkesinin önünde günlerdir eylemlerine devam işçilerle dayanışanlar bile işlerinden çıkarılmış durumda. DİSK Genel İş 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Becet Barut direnişe ilişkin ANF'ye konuştu.

HÜKÜMETE HAKSIZLIKLARA MÜDAHALE ÇAĞRISI

Haksız bir şekilde alın terlerinin hakkını alamayan DEDAŞ işçilerinin yanlarında bulunduklarını söyleyen DİSK Genel İş 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Becet Barut, şöyle konuştu: “İşçiler yıllardır sendikal ve özlük haklarını istiyorlar. Açlık sınırının altında yaşıyorlar ve bu yüzden grev gittiler. Devletin yaratmış olduğu ekonomik kriz altında var olma mücadelesi veriyoruz. İşçi arkadaşlarımızın taleplerini görmezden gelemezler. Hükümete çağrımız, bu yaşanan haksızlıkları bir an önce görüp müdahale etmeleri yönündedir. Arkadaşlarımızın direnişlerinin yanında olacağımızı ve eylemlerinde başarıya ulaşana kadar buradan ayrılmayacağımızın sözünü veriyoruz.”

GREVE DESTEK OLDUĞU İÇİN İŞTEN ÇIKARILDILAR

Direnişçilerden Azad Kaya ise, hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldıklarını belirterek, “Cuma günü greve başladığımız için işten çıkarıldık. Yılların emeğini hiçe sayıp onca arkadaşımızı işten çıkarmamaları gerekiyordu. Bugün buradakilerin dileği hem sendikalı olmaları hem de ekonomik krize ezdirilmemeleri idi. Bunu başarana kadar da eylemimize devam edeceğiz. 49’uncu maddeye dayanarak bizleri işten çıkardılar. Halbuki bizim amacımız sendikalı olma hakkımızı istemekti. İşimiz o kadar zor olmasına rağmen bizlere düşük maaşlar veriliyordu. Bölgenin tüm elektrik arızalarını ve elektriksizlik sorununu gideren işçi arkadaşlarımız var. Bunları yaparken elektrik çarpması sonucu ölen, sakat kalanlarımız oluyor. Bizler, bu hukuksuzluğu kabul etmeyeceğiz. Mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

ŞİRKET HÜKÜMETTEN DESTEK ALIYOR

Direnişe Şırnak’tan katılan Mazlum Barış da eylemlerini sonuna kadar sürdüreceklerini ve haklarını almadan vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, şunları ekledi: “İşime 21 Temmuz günü son verildi. Haklı sebep göstermeksizin işten atıldık. Bugün arkadaşlarımızla yasal hakkımız olan grev hakkını kullanmak için burada bulunuyoruz. Bu haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Şirketin hükümetten destek birçok işçi arkadaşımızı işten attığı aşikardır. Ama bizler yılmayacağız, mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü işçiler, değerlidir. Her şeyi güzelleştiren işçidir, onlar olmazsa hiçbir şey olmaz. Üretim olmaz. Toplum olmaz. Dolayısıyla toplumsal sistem tıkanır. O yüzden bu yanlıştan dönüp, haklarımızı vermelerini temenni ediyoruz.”