DEDAŞ işçilerinin eylemi ikinci gününde

İşten çıkarılan DEDAŞ işçilerinin başlattıkları eylem ikinci gününde devam ediyor.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ),  işçilerinin özlük haklarının iyileştirilmesi ve sendikal haklarının tanınması amacıyla grev yaptıkları için işten çıkardığı işçiler, bugün de DEDAŞ önünde eylem yaptı. İşten çıkarılan işçilerin işe geri alınması için başlatılan oturma eylemine Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed Milletvekili Serhat Eren ve il eşbaşkanları da destek verdi. 

Yeşil Sol Parti Milletvekili Serhat Eren, “200 arkadaşımız işinden oldu. Tabi DEDAŞ’ın zulmü sadece işçi emekçi arkadaşlarımızı işten atmakla sınırlı değil, kentimizin ve bölgemizin birçok ilinde elektrikleri kesmek suretiyle halkımızın enerjiye, elektriğe erişim hakkını da engellediği gibi çiftçimizin ürünlerinin ekinlerinin tarlalarda kurumasına neden olmak suretiyle bu zulüm ve sömürüsünü sürdürmektedir” diye konuştu. 

Emekçilerin bırakın yaşamını idame etmeyi evlerine ekmek dahi götüremez duruma geldiklerini söyleyen Eren, DEDAŞ işçilerinin, her gün çalışma alanının risklerinden kaynaklı ölümle yüz yüze geldiklerini vurguladı. Serhat Eren, “Yasal ve anayasal hakları için mücadele eden çalışanlar, mücadele ettikleri için cezalandırıldılar. Biz bu emekçi arkadaşlarımızın sosyal, sendikal haklarını alana kadar ortaya koydukları bu mücadelede yanlarında olacağız” dedi.

 Yapılan açıklamanın ardından işçiler, eylemlerine halay ve sloganlarla devam etti. DEDAŞ içerisinden bölgelere gitmek için araçlarla çıkan işçiler ise direnen işçilere korna ve alkışlarla destek verdi. İşçiler eylem boyunca sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Sendika hakkımız, söke söke alırız” sloganları attı. 

DİSK Enerji Sen Örgütlenme Uzmanı Cihan Çiçek de, 6 il ve 70 ilçede direnen bütün işçilerin sesi olarak burada bulunduklarını söyleyerek, “İşten atılan arkadaşlarımızın hesabı sorana kadar, özlük haklarımızı işverenden geri alana kadar hepimiz buradayız” şeklinde konuştu.