DEM Parti İstanbul'da ‘güçlü bir aday’ çıkaracak

DEM Parti, İstanbul'da etkili-güçlü aday çıkarmada kararlı. 9-10 Şubat'ta çok sayıda kentin adayları açıklanacak.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), yerel seçimler için kader belirleyici rolünü hem Kurdistan hem de Türkiye kentlerinde sürdürüyor.

Partide adaylar büyük oranda netleşti. Yaklaşık 30 kentin eşbaşkan adayları 9-10 Şubat'ta açıklanacak.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR MU?

ANF'nin edindiği bilgilere göre, DEM Parti, bütün muhalefet ile 'Kent Uzlaşısı' çerçevesinde görüşmelerini sürdürüyor. Kentler kendi görüşmelerini ve ittifaklarını yapacak.

Parti yetkilileri, "Hiçbir kent için görüşme yolları kapalı değil. Görüşmeler yapılabilir tabii" derken, Başak Demirtaş'la ilgili gelişmeye dair ise şunları söyledi:

"Başak Demirtaş'ın adaylığıyla ilgili kendisi ile yapılan görüşme ve kendisinin de geliştirdiği öneri çerçevesinde yeni karara varıldı. Aday olmama kararı ile beraber parti kurullarını güçlendiren, parti kurullarının vereceği kararın arkasında duran bir değerlendirme yapıldı ve yerel seçim politikamıza daha fazla destek verme konsensüs ve ortaklaşmasıyla sonuçlandı."

DEM Parti'de seçim çalışmalarını yürüten yetkililer, "İstanbul'da kesinlikle güçlü, etkili bir aday çıkaracağız. Bu konuda kararımız ve beyanımız değişmemiştir" diyor.

DEMİRTAŞ: KAFA KARIŞTIRMAYA ÇALIŞANLARA PRİM VERİLMESİN

DEM Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki ve Milletvekili Saruhan Oluç, Edirne 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde rehin tutulan Selahattin Demirtaş'la görüştü. Demirtaş'ın şunları söylediği aktarıldı:

"Başak Hanım'ın adaylık açıklaması partimize güç vermek içindi, geri çekilme açıklaması da partimizin bilgisi dahilinde. Bütün bu süreçler birlikte yürütülmüştür. Halkımız bilsin; halkımız bize güvensin, ne yaptığımızı biliyoruz. Biriz, bütünüz, aramızda herhangi bir ayrılık gayrılık yok. Halkın kafasını karıştırmaya çalışanlara kimse pirim vermesin."