DEM Parti Erdexan’da seçimlere kendi adayıyla katılacak

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Erdexan İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimleri için kendi adaylarıyla seçime katılacaklarını duyurdu.

Kentte başka partilerle ittifak kurulacağına dair çıkan söylentilere yanıt veren DEM Parti, bu konuda basın toplantısı düzenledi.

DEM Parti İl Eş Başkanları Engin Çelik ve Kadife Karateke, parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Eş Başkan Engin Çelik, aday belirleme sürecinde "Kent Uzlaşısı"nı dikkate alacaklarını belirterek, "Parti olarak birinci ya da ikinci olduğumuz yerlerde kendi adaylarımızla seçime gideceğiz, bu kesindir. Diğer yerlerde kent uzlaşısı olacak. Bu kent uzlaşısı, ilkelerimizi temsil edecek, bütün bileşenleri kapsayacak. Nitelikli yoldaşlarımız, demokratik eşitlik ilkelerine uygun olarak seçilecek. Bu prensiplere hitap eden bireyler olacak. Seçimlerde bu kriterleri gözeterek aday belirleyeceğiz" dedi.

Çelik, Erdexan'da bir belediye başkanı adayı ile birlikte 7 il genel meclisi ve 6 belediye meclis üyesi adaylarının bulunduğunu ifade etti.

Damal ve Göle'de (Golan) de aday çıkaracaklarını belirten Engin Çelik, Golan'daki adaylarının netleştiğini, Damal'da adaylık sürecinin devam ettiğini söyledi.

Çelik, öte yandan Erdexan üzerindeki ittifak iddialarını yalanlayarak, "Seçimlere kendi adayımızla giriyoruz, bu nettir. Mevcut yapılan açıklamalar fake hesaplardan yapılmış. Bizim kendi seçmenimiz, kendi kitlemiz zaten birleştiği için bu konuları hiç önemsemiyorlar. Diğer yurttaşlarımız için de bunu açıklamış olalım" diye konuştu.

Ayrıca, herhangi bir uzlaşma durumunda bunun şeffaf bir şekilde halkın önünde olacağını vurguladı.