DEM Parti’nin Farqîn adaylarından seçim turu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Farqîn (Silvan) Belediyesi eşbaşkan adayları Kadri Esen ve Sevim Biçici, ilçede seçim turu yaparak halkı selamladı.

Belediye eşbaşkan adayları Kadri Esen ve Sevim Biçici, Farqîn’de araç konvoyu ile seçim turu yaparak, ilçe sakinleri ile buluştu.

Adaylar, seçim tur ardından partililerle birlikte Saat Kulesi önünde halay çekti.

Daha sonra DEM Parti İlçe Örgütü binasına kadar yürüyen Esen ve Biçici, esnaflar ve halkla selamlaştı.  

Eşbaşkan Adayı Sevim Biçici, parti binası önüne yaptığı konuşmada Farqîn halkının daha önce olduğu gibi 31 Mart yerel seçiminde de kayyımları göndereceğini, iradesini kendi eline alacağını söyledi.

Sevim Biçici, "1 Nisan günü davul zurnayla belediyemize gideceğiz. Belediye bu halkındır, halkın evidir. Dem dema me ye. (Zaman bizim zamanımızdır). Bu konuda başarılı olmak istediğimiz kadar diğer önemli konularda da başarmak istiyoruz. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Sevim Biçiçi’nin grevindeki siyasi tutsakları, Büyük Özgürlük Yürüyüşü ve Adalet Nöbeti eylemcileri selamladığı sırada partililer “Bijî berxwedana zindanan" sloganı attı.

Eşbaşkan adayı Kadri Esen ise, AKP-MHP iktidarının zulüm politikalarının sadece Kürt halkına değil, herkese zarar verdiğini vurguladı.

Kurdistan'da iki dönemdir kayyım politikaları yürütüldüğünü hatırlatan Esen, "O işgalciler, o talancılar belediyemize kayyım atadı. Halka hizmet etmiyorlar, sadece çalıyorlar, talan ediyorlar. Bütün Farqînliler bilsin ki, 31 Mart'ta onları Ankara'ya göndermeliyiz. Onların belediyemizde, Farqîn'imizde yeri yok. Biz bu halka hizmet edeceğiz" ifadelerini kullandı.