Direnişteki inşaat işçileri yine gözaltına alındı

Direnişlerinin 4. gününde de Emlak Konut önüne gelen inşaat işçileri ve İnşaat-İş, Dev Yapı-İş yöneticileri yine işkenceyle gözaltına alındı.

Finans Merkezi Halkbank Şantiyesi’nde İzomas, YDA ve Emlak Konut patronları tarafından hakları gasp edilen inşaat işçileri, İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş sendikaları öncülüğünde başlattıkları direnişin 4. gününde de Ataşehir’de bulunan Emlak Konut G.Y.O. önüne geldi. İşçiler ve sendika yöneticilerine HDP önceki dönem milletvekili Musa Piroğlu destek verdi. Polis tarafından çevrelenerek gözaltına altına alınan işçiler ve sendika yöneticileri, “Yine geleceğiz, hep geleceğiz; direne direne kazanacağız” mesajını verdiler.

Aynı zamanda İzomas Şirketi’nin ofisinin bulunduğu Palladium Tower iş merkezi önünde de direnişleri devam eden inşaat işçileri ve İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş sendikaları yöneticileri, haklarını alana kadar mücadeleye devam vurgusunda bulundu.

 'BU GÖKDELENLER İŞÇİNİN KANI ÜZERİNDEN DİKİLİYOR'

İşçileri ziyaret eden Musa Piroğlu, "Burada hakları gasp edilen inşaat işçileri direniyor. Bu inşaat işçilerinin 5 arkadaşı az önce Emlak Konut önünde gözaltına alındı. 10 işçinin hakkını bu gökdelenleri dikenler,  bu şehirde, finans kenti kuranlar gasp ettiler. Patronlar bu gökdelenleri işçinin kanı ve işçinin alın teri üzerinden dikiyor.  Bu ülkede günde en az 4 işçi ekmeğini kazanmak isterken öldürülüyor. Yılda 2 binden  fazla işçi öldürülüyor. İşçi cinayetlerinde bu ülke Avrupa birincisi ve dünya ikincisi haline gelmiş durumda” dedi.