DKP/Birlik: Newroz ruhuyla devrimci savaşı büyüteceğiz

Newroz'u selamlayan DKP/Birlik, "Newroz ruhuyla devrimci savaşı büyüteceğiz. Ezilenlerin mücadelesini Newroz'un serhildan ruhuyla buluşturalım" dedi.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik (DKP/Birlik), Newroz'a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Newroz, sadece bir günü değil ezenle ezilenin, sömürenle sömürülenin çarpıştığı bir savaşımı temsil etmektedir. Zalimlerin baskı ve zulmüne karşı mazlumların özgürlük ve kurtuluş kavgasının taşıyıcılığını kuşanarak geçmişten bugüne, bugünden geleceğe kendisini yenileyerek sürecektir bu kavga. Newroz mitolojik bir anlatıdan ziyade bugün sınıf savaşımına, kadın özgürlük ve kurtuluş mücadelesine, ezilenlerin ve halkların direniş ve zaferine dayanan bir isyan ve özgürlük çağrısıdır. Bu çağrı dün 8 Mart’tı, bugün Newroz, yarın 1 Mayıs'tır. Baharın çağrısını Kürt halkının serhildanına, Türkiye halklarının isyan ve ayaklanmasına dönüştürmek için birleşik devrim mücadelesini yükseltecek, direniş ve kavga hattını ilmek ilmek öreceğiz" denildi.
İşgal ve savaş politikalarına dikkat çekilen açıklamada, "Faşist TC, emperyalist güçler arasındaki çelişki ve çatışmaları kendi hegemonya alanını genişletmek, zayıflayan iktidarını güçlendirmek için kullanma arayışındadır. AKP-MHP faşist iktidarının bu hamlelerini boşa çıkarmayı başa yazmalıyız" diye kaydedildi.

'AKP-MHP ÖZEL SAVAŞ İKTİDARIDIR'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:
"AKP-MHP faşist iktidarına karşı Newroz ateşini 1 Mayıs’a taşıyalım. İşçi sınıfı ve emekçilerin, gençlerin, kadınların, tüm ezilenlerin mücadelesini ve kavgasını Newroz'un serhildan ruhuyla buluşturalım.
Çağdaş Demirci Kawalar olup zalim Dehaqlara karşı verdiğimiz devrimci savaşı büyüteceğiz."