Doğruak, mezarı başında anıldı: Onlara layık olmalıyız

Ekin Ceren Doğruak, ölüm yıl dönümünde Ankara'da bulunan mezarı başında anıldı. Anmadaki konuşmalarda, "Mücadelelerini büyütmeli, onlara layık olmalıyız" mesajı verildi.

Güney Kurdistan'da geçirdiği trafik kazası sonucu 31 Mayıs 2005 tarihinde hşehit düşen Ekin Ceren Doğruak (Amara), Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan kabri başında anıldı. Doğruak için yapılan anmaya, ailesi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Colamêrg Milletvekili Vezir Parlak ve çok sayıda kişi katıldı.

'HAKLI MÜCADELELERİNİ BÜYÜTMELİYİZ'

Anmada konuşan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, “Onların bıraktığı yerden mücadeleyi devam ettirmeli, haklı mücadelelerini yükseltmeliyiz. Bir an önce tüm ülkede özgürlük mücadelesini başarıya ulaştıracağız. Bu coğrafya kana çok doydu, artık bu coğrafyada barış halaylarının çekildiği zamanlarının olmasını diliyorum” dedi.

Yeşil Sol Partili vekil Parlak ise “Bugün ailesiyle ve mücadelede arkadaşları ile mezarı başındayız fakat hepimiz de biliyoruz ki bu sadece mezardan ibaret değil. Burada halklarımızın ortak değerleri, ortak mirası yatmaktadır. Umarım, biz de bu ortak mücadele mirasını onlara layık şekilde yaşatmaya devam ederiz. Bir değerli Amara'mızı kaybettik ama Kurdistan ve Türkiye’ye baktığımız zaman binlerce Amara var” diye kaydetti.

Baba Nusret Doğruak da kendilerini yalnız bırakmayan mücadele arkadaşlarına teşekkür etti.