Emine Şenyaşar: 5 yıldır adalet istiyoruz

Riha’da 2018’de katledilen eşi ve çocukları için Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar, “5 yıldır adalet istiyoruz” yazılı pankart açtı.

Riha’nın Pirsûs ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor. Adalet Nöbeti, 9 Mart 2021’de başlatıldı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, meclis çalışmaları nedeniyle Adalet Nöbeti’nin 809’uncu gününe katılamadı.

Anne Emine Şenyaşar, "5 yıldır adalet istiyoruz" yazılı pankartın önünde eylemini sürdürürken, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Riha şubesi Şenyaşar’a destek verdi.

SES Riha İl Eşbaşkanı Salih Karataş, "Şenyaşar ailesinin adalet talebi geçen süreye rağmen yerine getirilmedi. Emine Şenyaşar'ın adalet talebi hepimizin ortak talebidir. Bu katliam iktidardan destek alanların kameralar önünde yaptığı bir katliamdır. Emine Şenyaşar'ın direnişi tüm gerçekleri ortaya çıkardı. Adalet mücadelesi yürütenlere örnek oldu. Herkesi de bu anlamda Emine anneye desteğe çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Emine Şenyaşar ise, "Tutuklu oğlumu bırakmadıkları sürece nöbet sürecek. Yeter artık bu zulüm bitsin, oğlumu serbest bıraksınlar, bizde evimize gidelim. Adaleti herkes için istiyorum. Hiçbir yerde görülmemiş bir zulüm ile hastane içinde bizi katlettiler" ifadelerini kullandı.