ESP: Seçimlerde tüm gücümüzle DEM Parti adayları için çalışacağız

ESP, "DEM Parti adaylarıyla seçime girmek, sürece en güçlü yanıt ve politik tutum olacaktır. DEM Parti’nin seçimlere girdiği her şehir-ilçede tüm gücüyle, aktif biçimde çalışmalara katılacağız" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi, yerel seçim politikasını açıkladı.

"Seçimler sınıf mücadelesinin bir anıdır; ancak esas olan geniş kitlelerin örgütlenmesi ve faşizme karşı cepheleştirilmesinin başarılmasıdır" diyen ESP, şunları kaydetti:

"Kurucu bileşeni olduğumuz DEM Parti, ezilenlerin en geniş demokratik-halkçı birleşik mücadele cephesidir. Bu gerçekten hareketle, örgütlü bulunduğumuz her yerde DEM Parti adaylarıyla seçime girmek, sürece en güçlü yanıt ve politik tutum olacaktır. Partimiz, DEM Parti’nin seçimlere girdiği her şehir-ilçede tüm gücüyle, aktif biçimde çalışmalara katılacaktır.

Partimiz, iki dönemdir kayyum saldırılarıyla el konulan belediyelerin yeniden kazanılması ve korunması mücadelesinde aktif bir özne olarak yerini alacaktır.
ESP, geçmiş seçimlerde olduğu gibi bu yerel seçimlerde de burjuva adaylara oy verme çağrısı yapmayacaktır.

Partimiz, işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin ve halkların faşizme karşı cepheleştirilmesini, birleşik mücadele iradesinin büyütülmesini temel görevlerinden sayar. Emekçi sol hareketten çeşitli partilerin ittifak arayışlarını da bu perspektifle takip edecek; sosyal şoven karakterli hiçbir aday önerisine ve ittifak oluşumuna destek vermeyecektir."