FEDA: Hüseyni duruş ile AKP-MHP zihniyetine karşı saf tutalım

FEDA, "Hüseyni duruş; günümüz Yezitlerine karşı hakkın ve haklının yanında olmaktır. AKP- MHP nahak zihniyetine karşı saf tutalım" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Öncelikle her sürekten Aleviler’in Kerbela direnişi adına tuttukları Yası Muharrem Oruçları ve pay edecekleri Aşure lokmalarının Hakk defterine yazılmasını niyaz ediyoruz. Hz. Hüseyin’in Kerbela direnişini kendisine rehber edinip mazlumların yanında saf tutan tüm canlara aşkı niyazımızlarımızı sunuyoruz" denildi.
Hz. Hüseyin ve yoldaşlarının Kerbela’da Yezit’e karşı geliştirdiği direnişin, nahak zihniyetin farklı halklara ve inançlara yaşattığı zulüm ve baskısına karşı hak ve hakikat duruşu olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Hüseyni duruş, insanlığın egemenlikçi sisteme karşı özgürlükçü ruhun tarihsel hakikati olarak insanlığın hafızasında ve vicdanında bu nedenle 1.400 yıldır yer almaktadır. Buna karşın insanlık onurunu ve özgürlük tutkusunu kana bulayan Yezit ve onun nahak zihniyeti ise 1.400 yıldır mazlumlar tarafından lanetlenmektedir" denildi.

'AYNI ZİHNİYET BUGÜN DE ALEVİLERİ HEDEF ALIYOR'

"Bu lanetli zihniyet bugün de Alevilere ve hak mücadelesi veren toplum kesimlerine saldırmakta, yalan ve manipülasyon ile toplumu aldatmakta, dillerini, kimliklerini, inançlarını ve kültürlerini inkâr etmekte, Alevilere ve Kürtlere kültürel soykırımı dayatmaktadır" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, şunlar da kaydedildi:
"Alevilerin kadim coğrafyasının ormanları yakılmakta, doğası talan edilmekte, Alevi dergâhlarına saldırılmakta, Alevilere dönük katliam ve soykırımda ısrar edilmekte. Bu temelde dilimize, kimliğimize, inancımıza ve kültürümüze sahip çıkmak, Hüseyini duruşu sahiplenmek anlamına gelmektedir. Nahak zihniyetin soykırımına, savaşlarına, zulmüne karşı Hüseyni direnişi geliştirdiğimizde hak ettiğimiz özgür ve ortak yaşamı gerçekleştirmiş oluruz.

 Hüseyni duruş; günümüz Yezitlerine karşı hakkın ve haklının yanında olmaktır. Bu temelde AKP- MHP nahak zihniyetine karşı demokrasi güçleri ile birlikte her sürekten Aleviler başta olmak üzere özgürlük, hak ve adalet isteyen herkesi demokrasi mücadelesinde saf tutmaya çağırıyoruz.

Alevi inkârı ve katliamlarının son bulması, Alevi inancının Anayasal güvenceye alınması, kutsal mekânlarımıza ve ibadethanelerimize statü verilmesi, Jîyar û diyarlarımıza saygı duyulması, zorunlu din derslerinin kalkması ve eşit yurttaşlık hakkının eldesi ancak ve ancak demokrasi bileşenleri ile hak ve hakikat mücadelesi ile mümkündür.

 Hz. Hüseyin’inin onurlu duruşunu yad edenlerin oruçları ve hizmetleri Hakk katında kabul olsun."