FEDA: KDP, soykırımcı Türk devletinin yanında olmaktan vazgeçmeli

FEDA, "KDP’yi soykırımcı Türk devletinin yanında yer almaktan vazgeçmeye, Kurdistani halklar ve inançlarla birlik olmaya davet ediyoruz" çağırıyoruz" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürt halkı ve mazlum halkların meşru demokratik taleplerinin yanında olması gerekirken, inkârcı, asimilasyoncu ve katliamcı Türk devletinin yanında olmaya devam eden KDP, Kürtlere ve Kürt Siyasal Hareketine karşı düşmanca yaklaşım içindedir. Başûr’un işgaline yol veren KDP yetkilileri, Kürt toplumunun ve bölgede yaşayan halkların ve inançların taleplerini karşılamak yerine, iktidar ve çıkarlarını esas almakta, ısrarla Kürt ulusal birliğinden kaçmaktadır" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Türk devletinin Kurdistan Özgürlük Gerillasına karşı işlediği savaş ve insanlık suçlarına karşı çıkacağına, Kürdün kendi ülkesinde meşru mücadelesini kriminalize etmekte, zalimin dili ve zihniyeti ile Kürtlere yaklaşmaktadır. İnancımız tarih boyunca her zaman nahaka karşı hakkın ve haklının yanında, zalime karşı mazlumun yanında olmuştur. İnancımızın bu düsturu nedeni ile KDP’yi soykırımcı Türk devletinin yanında yer almaktan vazgeçmeye, Kurdistani halklar ve inançlarla birlik olmaya davet ediyoruz. Türk devletinin kirli ve vahşi savaşının parçası ve yerel destekçisi olmaya devam ederse, içine düştüğü bu ihanetin ağır bedelini öder. Halkımızın dişi ve tırnağı ile kazandığı Kurdistan Bölgesel Yönetim statüsünün kaybedilmesinin de nedeni olur. Sömürgeci, soykırımcılarla saf tutsa da Kürtlerin haklı mücadelesinin başarıya ulaşacağına olan inançla herkesi hak, adalet mücadelesinde saf tutmaya çağırıyoruz.
Bu temelde KDP’yi Dehak mı, Kawa mı; Pir Sultan mı, Hızır Paşa mı olacağına karar vermeye davet ediyoruz."