FEDA: Rojava'ya saldırı hepimize yöneliktir

Türk devletinin saldırılarını kınayan FEDA, "Saray rejimi suikastlarla halkın öncülerini hedef alıyor. Rojava'ya saldırı hepimize saldırıdır" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türk devleti, seçimden sonra, toplumun tüm kesimlerine karşı kuralsız, hukuk dışı saldırılarına devam ediyor. Alevilere karşı yapılan bir dizi saldırının yanında, Kürt halkına karşı kuralsız ve kirli savaşını sürdürmede ısrarcıdır" denildi.

'SUİKASTLAR İLE HALKIN ÖNCÜLERİ HEDEF ALINIYOR'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Seçim süresince PKK’ nin silahları susturma kararına rağmen Türk devleti, Medya Savunma Alanlarına dönük saldırı içinde olmuş, Başûr Kurdistan’ında sivil siyasetçilere yönelik birçok suikasttan sonra Rojava’ya yönelik saldılarını yoğunlaştırarak yeni işgal harekâtı içindedir.

Seçim döneminde yapılan sayısız saldırı ve suikastla Kürt halkının iradesini kırmak isteyen faşist rejim, 19 Haziran’da SİHA saldırısıyla Qamişlo Kantonu Özerk Yönetim Eşbaşkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Leyman Şiwê ve aracın sürücüsü Firat Tûma’yı katletti. Faşist saray rejimi hemen her gün Rojava devrimine yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyerek suikast saldırıları ile halkın ve devrimin öncülerini hedefliyor, halkın iradesini kırmaya çalışıyor.

Türk devletinin Kürt halkına karşı sürdürdüğü bu kirli ve ahlaksız savaş, sadece Kürtlere karşı bir savaş değildir. Bu savaş Kurdistan'da, Türkiye'de ve Ortadoğu da yaşayan bütün halklara ve inançlara karşı sürdürülen bir savaş olma özelliğindedir.

 Bugün Aleviler inançlarını özgür yaşayamıyorlarsa, Türk devletinin bu savaşçı, inkârcı ve soykırımcı politikalarından dolayıdır. Bugün demokrasi ve insan hakları Kurdistan’da ve Türkiye’de ayaklar altındaysa, tekçi devletin savaştaki ısrarının sonucudur.

O nedenle biz Aleviler, Türk devletinin Kürt halkına karşı sürdürdüğü savaşı kendimize yapılmış olarak kabul ediyor ve şiddetle kınıyoruz.

 Rojava’ya yapılan saldırılar Kürt halkına, Alevilere ve bütün insanlığa karşı yapılan saldırıdır. Haksız, kuralsız ve ahlaksız bu savaşa karşı herkesi hak, adalet ve özgür yaşam etrafında ortaklaşmaya davet ediyoruz.

FEDA olarak toplumun bütün kesimlerini, yok sayılanları ve ezilenleri en güçlü biçimde bu kirli savaşa karşı barış için mücadeleye çağırıyoruz."