Ferit Şenyaşar, adalet arayışını Mecliste sürdürdü

Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, "Nöbetimiz süresince annem hakkında 31, benim hakkımda da 14, toplamda 45 soruşturma açıldı. Anneme kamu memuruna hakaretten dolayı 8 bin lira bir ceza kesildi" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar hakkında verilen para cezası ve Adalet Nöbeti’ne ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına adalet mücadelelerine destek veren herkese teşekkür ederek başlayan Şenyaşar, siyasete girmesinin amacının adalet arayışı ve Riha halkının sorunlarının Meclise taşımak olduğunu kaydetti.

KATLİAMA DİKKAT ÇEKTİ

Şenyaşar, "27’nci yasama dönemi adaletsiz bir süreç olarak tarihe geçti. Biz de maalesef bu sürecin kurbanı olduk. 14 Haziran 2018 tarihinde iş yerimize silahlı bir saldırı yapılıyor. Akabinde yaralı olarak bizi, Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıyorlar. Suruç Devlet Hastanesinin içinde İbrahim Yıldız öncülüğünde Yıldız ailesi tarafından 3 insanımız linç edilerek ateşli silahlarla katlediliyor. Bu yetmezmiş gibi bir kardeşimiz de üstünlerin talimatıyla 5 yıldır hala tek kişilik hücrede, cezaevinde tutuklu bulunuyor. 5 yıldır adil bir yargılama talebiyle annemle birlikte 1 adalet mücadelesi yürütüyoruz. 809 gündür Urfa Adliyesi önünde annemle birlikte mücadelemizi adalet nöbeti şeklinde sürdürüyoruz. Adliye önünde nöbetimizi sürdürürken defalarca gözaltına alındık, nezarete atıldık, darp edildik ama hiçbir zaman mücadelemizden vazgeçmedik. Bu adliye önündeki nöbetimiz süresince annem hakkında 31, benim hakkımda da 14, toplamda 45 soruşturma açıldı. Bunlar peyderpey davaya dönüşmektedir. Dün de annemle ilgili bir yargılama yapıldı ve heyet anneme kamu memuruna hakaretten dolayı 8 bin lira bir ceza kesti. Tabii ki biz bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz” dedi.

Nöbet süresince 3 Adalet Bakanının atandığını belirten Şenyaşar, “Türkiye ve dünya kamuoyunun takip ettiği annemin mücadelesi, Urfa Adliyesi kapısında devam ediyor. Yeni Adalet Bakanını da göreve çağırıyoruz. Yeminine sadık kalmaya davet ediyoruz” diye belirtti.

Şenyaşar, şunları söyledi:

“Bu adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz. Eğer Adalet Bakanı bizimle görüşmeyi kabul etmeyecekse hastane katliamının tanığı dönemin Urfa Valisidir. Hastane katliamının tanığı Şanlıurfa Emniyet Müdürü’dür. Hastane katliamının tanığı dönemin Tarım Bakanı’dır ve hastane katliamının ilk başsavcısı Sadi Doğan’dır. Kendisi şu anda Ankara’da bulunmaktadır. Biz Adalet Bakanlığına bu adaletsizlikle ilgili acil bir çağrı yapıyoruz. Annem 67 yaşında. Artık ayakta duramıyor ama ‘Adalet sağlanmadan ben Urfa Adliyesi önünden ayrılmayacağım’ diyor. Biz de Adalet Bakanına çağrı yapıyoruz."