Fincancı: Êzidî soykırımının tanınmasında ısrarcıyız

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, düzenlenen bir basın toplantısında Êzidi soykırımının tanınması konusunda ısrarcı olduklarını kaydetti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, DAİŞ çetelerinin Êzidîlere yönelik 3 Ağustos 2014 yılında gerçekleştirdiği soykırımın 9’üncü yıldönümü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar toplantıya katıldı.

Açıklama sırasında “Êzidî soykırımı: 3 Ağustos soykırımı anma günü olarak tanınsın” pankartı asıldı.

İHD Ankara Şubesi Eşbaşkanı Aslı Saraç, soykırımda uluslararası kurumların görevlerini yerine getirmediğini belirtirken, başta Türkiye olmak üzere tüm ülkeleri, Êzidîlere yönelik DAİŞ saldırısını soykırım olarak tanımaya ve Êzidî halkının haklı meşru müdafaa hakkına saygı göstermeye çağırdı.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ise Êzidî soykırımının tanınması konusunda ısrarcı olduklarını vurguladı.

Fincancı şöyle devam etti: “Çünkü insanlar göç ettikleri Türkiye’de dahil olmak üzere mülteci kamplarında çok ağır koşullarda yaşamak zorunda kalıyorlar. TTB olarak bu kampları ziyaret ettiğimizde; yaşadıkları o koşulları sağlığa erişim hakkını ihlallerini de bunu geren ve duyurmaya çalışan bir meslek örgütüyüz. Bizler de bu konuda ciddi çaba gösteriyoruz.”