GÜNDEM 1 TEMMUZ 2023

Kurdistan ve Türkiye gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları, buna karşı gerçekleştirilen eylemler ve bunlara bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türkiye ve Kürdistan’da kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- PKK Zindan Komitesi Üyesi Piro Dersim, "İmralı tecridine karşı aktif direnişte yer almaya ve zindan direnişi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. İmkânları direnişe çevirmeyi bilelim" dedi.

- Sivas Katliamı’nın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen adaletin sağlanmadığını belirten İstanbul Milletvekili Celal Fırat, “Adalet talep ediyoruz ama Yezid'in değil, Pir Sultanların adaletini istiyoruz” dedi.

- Lozan Antlaşması’nın 100. yılı vesilesiyle düzenlecek konferansın önemine işaret eden KNK Eşbaşkanı Ahmed Karamus, “Biz Kürtler artık dört parça Kurdistan’da resmi bir statü istiyoruz” dedi.

- Dev Yapı İş ve İnşaat İş sendikası, şantiyelerdeki kölelik koşullarına karşı birlikte mücadele veriyor. İki sendika da 21’inci yüzyılın çok gerisinde bir çalışma ortamı var dedikleri şantiyelerde, bu hak gasbına karşı bizim de mücadelemiz var, diyor.

- Madımak Katliamı’nı lanetleyen ve katledilenleri anan TEV-ÇAND Avrupa, “İdeallerine bağlılığımızın gereği olarak halkımıza dayatılan kültürel soykırıma karşı, kültürümüzü, dilimizi, sanatımızı daha da büyütme sözümüzü yineliyoruz” ifadesini kullandı.