GÜNDEM 10 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan uzun yürüyüş eylemleri ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Avrupa’da yaşayan tüm Kürtleri ve dostlarını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle 17 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan Köln yürüyüşüne katılmaya çağırdı. 

- 25 yıl önce yaşanan Uluslararası Komplo’nun ardından bugün milyonlarca insanın geleceğini Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasında gördüğünü belirten KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok, herkesi 17 Şubat’ta Köln’deki eyleme katılmaya çağırdı. 

- DEM Parti Colemêrg Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” şeklinde formüle edilen iki temel hedefe kademeli de olsa ulaşacaklarını söyledi.

-DEM Parti Milletvekili Mahmut Dindar, Kürt halkının Özgürlük Yürüyüşü’nü büyük bir sahiplenmeyle karşıladığını belirterek, "Biz o İmralı’nın kilidini mutlaka kıracağız" dedi.

- DEM Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, tüm Kürtlere kendi öz değerleri ve hedefleri etrafında kenetlenme çağrısında bulunarak, “Özgürlük Yürüyüşü'nü bir halkın ayağa kalktığı bir yürüyüş olarak tarihe nakşedelim” dedi. 

- Basklı siyasetçi İgor Zulaika, Abdullah Öcalan’ın içinde bulunduğu tecrit koşularının endişe verici olduğunu ifade ederek, “Kürt halkının tarihsel lideri olan Öcalan özgür olmalı ve Kürt sorunun çözümünde rol oynamalı” dedi.

- Almanya’nın Köln şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 17 Şubat günü gerçekleştirilecek yürüyüş için gençler, kadınlar, kurum temsilcileri çağrı videoları yayınladı.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

-Wan’ın Tuşba ilçesinde belediyeyi zorla gasp eden AKP’li Belediye Başkanı Salih Akman, üç ayda 91 kilo baklava, iki ayda 240 bin liralık çerez tüketmiş.