GÜNDEM 10 AĞUSTOS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-15 Ağustos Atılımı’nın ardından Kürt kadının güç ve irade sahibi olduğunu belirten YJA Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlik, “Düşmanı ancak 15 Ağustos Atılımı’nın ruhuyla yenilgiye uğratırız. Bizi başarıya götürecek tek şey direniştir” dedi. 

- 15 Ağustos 1984 tarihinde neler oldu? Kurdistan’da neler değişti? Kurdistan gençliği hangi amaçla dağlara akın etti? Tüm bunların cevabını, YJA STAR ve HPG gerillaları verdi.

- Gerillanın Türk devletine ilk kurşunu sıktığı 15 Ağustos Hamlesi, Rojava Devrimi taşlarının döşenmesinin temeli oldu. 15 Ağustos Atılımı’nın ardından Rojava’da yeni doğan çocuklara Egîd adı verildi, yüzlercesi özgür dağlara doğru ilerledi.

- Seçimlerden sonra başlattıkları yeniden yapılanma süreci ve halk buluşmalarından çıkan sonuçlar doğrultusunda kongreye gideceklerini belirten Emirali Türkmen, HDP’nin dünyanın birçok ülkesine örnek olan fikriyatını güçlendireceklerinin altını çizdi.

- Akbelen Ormanı’nı savundukları için jandarmanın defalarca saldırısına uğrayan, abluka altına alınan ve marjinal ilan edilen İkizköylü kadınlar, “Yaşam alanlarımızı savunmak marjinallikse, biz sonuna kadar marjinaliz” mesajını verdi.

- Türkiye ve Kurdistan’ın kanayan yaralarından biri olan mevsimlik işçilerin dramı sürerken, tarım yazarı Asrın Keleş, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının yıllardır görmezlikten gelindiğini söyledi.

- DAİŞ’in Kobanê'ye yönelik saldırısı sonrasında Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde 6-8 Ekim 2014 yaşanan halk protestoları nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş genel başkanlarının da aralarında bulunduğu 18’i tutsak 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası’nın 28’inci periyot duruşması görülmeye devam edecek.