GÜNDEM 10 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti’nin 13-14 tarihlerinde yapacağı halk oylaması öncesi üç büyükşehir olan Wan, Mêrdin ve Amed aday adaylarını canlı yayında halkla buluşacak.

- PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Özerk Yönetimin görmezden gelinemeyeceğini belirterek, Türk devletinin çöküşte olduğunu, Kürt sorununu çözemezse tamamen çökeceğini belirtti. Müslim, geldikleri aşamayı direnişe borçlu olduklarını vurguladı.

- Sayıştay’ın kayyum atanan belediyeleri dair tüm raporları henüz açıklanmadı ama bazı raporlar bile özellikle üç büyükşehirdeki yolsuzluk ve usulsüzlüğün büyüklüğünü ortaya koyuyor.

- Fransa’nın Başkenti Paris’te 9 Ocak 2013  yılında katledilen şehit Sara, Rojbin ve Ronahi’yi anan HPG gerillası Kemal Pîr, “Yoldaşlarımızın intikamını alana kadar savaşımız kesintisiz bir şekilde sürecektir” dedi.

- Dilbirîn Temê, daha 12 yaşındayken Sakine Cansız ile tanıştı. Annesine verdiği çantayı hala koruyan Dilbirîn, “Sadece üç gün evimizde kalmıştı ama üç yıl gibi oluvermişti” dedi.

- Wan Büyükşehir Belediyesi kayyumu, Türkiye’nin en pahalı suyunu Wan halkına satıyor. Son 6 ayda 5 kez suya zam yaptı.