GÜNDEM 10 TEMMUZ 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişinin yıl dönümü vesilesiyle bir yazı kaleme alan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, 14 Temmuz’un en zor şartlarda dahi direnişle düşmanın yenilgiye uğratılabileceğini kanıtladığını söyledi.

- Av. Resul Temur, 15 gazetecinin 11 Temmuz’da görülecek ilk duruşmasına dikkat çekerek, “Sadece Kürt gazeteciler değil, tüm gazeteciler açısından da önemli kırılma noktası olacaktır” dedi. 

- KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok’un Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tehdit mektupları konusundaki açıklamalarının ardından harekete geçen Kurdistan Ulusal Kongresi, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’ne çağrıda bulundu.

- Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Hacı Erdemir, faşizmin algı operasyonlarını, daha fazla halka giderek, örgütleme ve basın çalışmalarını yürüterek boşa çıkaracaklarını söyledi.

- Uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunan HDP Avrupa Temsilciliği, Kürt Siyasi Mülteciler Girişimi’nin mektubunu da paylaşarak, Türk devletinin Başûr ve Rojava’da Kürt siyasetçilere yönelik suikastlar ve drone saldırılarının sonlandırılmasını istedi.

- KON-MED Eşbaşkanları, tüm Kürt halkına, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen tecride karşı seferberlik ruhuyla alanlara çıkma çağrısında bulundu.

- Dr. Azad Barış, DAİŞ’lilerin yargılanmasının, DAİŞ’e lojistik destek sunan, DAİŞ’le petrol ticareti yapan, DAİŞ’lilere silah veren, himaye eden kişi ve yapıların da yargılanması anlamına geleceğini söyledi.