GÜNDEM 11 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için gerçekleştirilen uzun yürüyüş eylemleri ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Özgürlük Yürüyüşü’nün halk tarafından güçlü sahiplenildiğine dikkat çeken DEM Parti Milletvekili Saliha Aydeniz, “O nedenle bu yürüyüş amacına çoktan ulaşmıştır. Halkımız buna inanıyor” dedi. 

- DEM Parti Çewlîk Belediyesi Eşbaşkan Adayı Aydın Bürçün, Çewlîk’i belli bir zümreyi zengin etmek için feda etmeyeceklerini, halkla birlikte belediyeyi yöneteceklerini söyledi.

- Avukat Aynur Paşa, dört parçada yaşayan Kürtlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için birlik olması gerektiğini; Kürt ve Ortadoğu sorununun Abdullah Öcalan’ın paradigmasıyla çözüme kavuşacağını söyledi.

- Mezopotamya Ekoloji Hareketi Eşsözcüsü Derya Akyol, Kurdistan’daki özel savaş politikasının parçası olan HES projelerinin hedefinde doğa kırımı ve kültürel tarihin yok edilmesi bulunduğunu söyledi.

- Êlih’in (Batman) 70’li yıllardan beridir yurtsever hareketin geliştiği, büyüdüğü ve toplumsallaştığı bir kent olduğunu hatırlatan DEM Parti İl Eşbaşkanları, “Batman halkı, kalede gedik açtırmama kararlılığında” dedi.