GÜNDEM 11 TEMMUZ 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna karşı direniş eylemleri takip edilecek.

- 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu'nu ve kahramanlarını anlatan Kürt Siyasetçi-Yazar Fuat Kav, devrimci şehitlerin cesaret, ahlak ve direnişleriyle efsanevi bir eylemde buluştuğuna dikkat çekti.

- Türk devleti, senelerdir gerilla ve katlettiği isimlerin mezarlarını hedef alıyor. Kürt halkını hafızasızlaştırmaya ve sindirmeye çalışan Türk devleti, binlerce mezarı tahrip etti, yıktı.

- Komutan Devrim, hem arazide hem savaş tünellerinde, Avaşîn’in her karış toprağında, savaştı, emek verdi, yaralandı; hiç şikayet etmedi. Cumalilerden devraldığı bayrağı düşürmedi Devrim.

- MLSA Eşdirektörü Veysel Ok, gazetecilerin Kürt meselesi ağırlıklı çalışmalarının terörize ve kriminalize edildiğini söyledi.

- Kürt gençleri, Kürt tarihini, tarihsel hafızasını yok etme, bedel ödeyenlerini unutturma gayretine karşı durmalı. Unutmanın ihanet olduğunu bilerek yaşamalılar.

- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 8 Haziran 2022 tarihinde evlere ve basın yayın kurumlarına yapılan baskınlarda tutuklanan 15 gazeteci bugün mahkemeye çıkacak.