GÜNDEM 12 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için gerçekleştirilen uzun yürüyüş eylemleri ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İmralı’nın, soykırımın yönetildiği bir ortak yönetim sistemi olduğunu belirten PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, “Kürt toplumu, devrimci demokratik güçler Önder Apo'ya dönük imha edici saldırı gerçeğini iliklerine kadar hissetmek durumunda" dedi.

- Basel-Strasbourg uzun yürüyüşçülerinden Lori Kollonfai, Abdullah Öcalan’ı tanıdıkça dünyaya bakış açısının değiştiğini ifade ederek, “Öcalan bize direnmenin kültürünü öğretti. Tecridi kırmak ve onun özgürlüğünü sağlamak için sessiz kalamazdım” dedi.

- Amed’de Adalet Nöbeti eylemi sürdüren anneler, "Bizler Sayın Abdullah Öcalan özgürlüğünü istiyoruz. Başlatılan Özgürlük Yürüyüşünün amacı adalet, eşitlik ve insanlık içindir. Herkes Özgürlük Yürüyüşünü sahiplensin" dedi.

- 15 Şubat komplosunu kınayan KCK Genel Başkanlık Konseyi, 15 Şubat’la birlikte ikinci aşamasına girecek olan özgürlük kampanyasına katılmaya ve uluslararası komployu 26.yılında yenilgiye uğratmak üzere mücadeleyi büyütmeye ve direnişi yükseltmeye çağırdı.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Uluslararası Komplosunun 25’inci yıl dönümü vesilesiyle bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, “Küresel özgürlük hamlesinin zaferi için seferber olalım” çağrısında bulundu.

- Reqa, DAİŞ işgalinin ve savaşın yıkıcı etkilerinden kurtulup yeniden toparlanmanın adımlarını attı. Şehirdeki değişim ve dönüşüm, umut veriyor.

- DEM Parti Êlih Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük, “Talepleri dinlenilmeyen bütün kesimlerle bir araya geleceğiz; sorunlarını tartışacağız ve çözüm yöntemlerini birlikte bulacağız” dedi.