GÜNDEM 12 AĞUSTOS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- YJA Star gerillası Roza Tolhildan, 15 Ağustos Atılımının öncüsü Komutan Egîd’in silahının namlusundan çıkan ilk kurşunun bugün de savaş tünellerinde düşmanın göğsüne saplanarak yenilendiğini vurguladı.

- Suriye Abdullah Öcalan'a Özgürlük Avukatlar İnisiyatifi Eşbaşkanı Xanim Ayo: Demokratik ulus paradigması Rojava Devriminin pratik uygulamasıdır. Biz bugünlere bu paradigma sayesinde geldik. Onun için Rêber Öcalan'ın özgürlüğü başta bizim özgürlüğümüzdür."

- AKP-MHP hükümetinin savaş politikalarından kaynaklı Türkiye ve Kurdistan’da yaşanan ekonomik kriz, Colemêrg esnafını iş yapamaz hale getirdi. Kimi esnaf kirasını ödemek için kredi çekerken kimisi de ellerindeki ürünleri zararına satmak zorunda kalıyor.

- 15 Ağustos Hamlesi’nin sadece savaş cephesinde etkisini göstermediğini, sanatçı, aydın ve yazarları da etkilediğini söyleyen Cemal Tîrêj, “15 Ağustos yeni bir kültür ve sanat, toplumsal devrimi yarattı” dedi.

- Türkiye’de son dönemde göçmen ve mültecilere yönelik artan ırkçı saldırılar karşısında 5 üniversite öğrencisinin kurduğu Mayısta Yaşam Kooperatifi, göçmen ve mültecilere yardım ediyor.

- Cûdî Dağı’na sırtını dayamış Dêrik ve çevre köylerindeki çocuklar sanatla buluştu. Newroz Kampı, Besta Sûs ve Tebkê köyü, Rimêlan ve Dêrik kültür merkezleri hazırladıkları tiyatro oyunlarıyla herkesin ilgisini üzerine çekti.