GÜNDEM 13 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için gerçekleştirilen yürüyüşler ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.  

- Abdullah Öcalan’ın her gün 10 kez öldürebilen bir sistem olarak kurulan İmralı sistemine karşı 25 yıldır direndiğini kaydeden PKK Yürütme Komitesi Üyesi Kalkan, “Neyi gösteriyor bu? İmralı sistemi parçalanabilir, Önder Apo'nun özgürlüğü sağlanabilir. Buna inanmak lazım" diye konuştu.

- Uluslararası Komplo’nun amacına ulaşmadığını belirten gerillalar, “Biz mücadelemizde iddialı ve kararlıyız, hiçbir güç bizi Önderliğimizden uzaklaştıramaz” dedi. 

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti Rêya Armûşê Belediye Eşbaşkan adayı Canan Uzunay, halkın kendi irade ve kazanımlarına sahip çıkacağını belirterek, 31 Mart’ta kayyumları silip süpüreceklerini söyledi.

- Depremde yıkılan Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 yıldır kayıp olan kızı Handan Balıkçı’yı arayan İlham Balıkçı, “Hatay’ı tehdit edeceklerine, çocuğumu bulsunlar. Kızımın bir mezarı olsun istiyorum” dedi.

-DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 isim hakkında Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Kobanê Davası devam edecek.