GÜNDEM 14 AĞUSTOS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 15 Ağustos Atılımı'nın 39 yılda ulusal diriliş, kadın özgürlüğü ve Rojava Devrimi gibi sayısız devrimci gelişmeye temel olduğunu ifade eden PKK Yürütme Komitesi, “Geçen 39 yılın toplamına bedel bir mücadele bu 40’ıncı yılda yaşanacaktır” mesajını verdi.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, 15 Ağustos Diriliş Bayramı nedeniyle yayınladığı kaleme aldığı yazısında “15 Ağustos Devrimci Atılımının ortaya çıkardığı gerilla yenilmezdir” dedi.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı: 15 Ağustos Hamlesi bir gerilla stratejisi olarak gelişmiştir. Gerilla böylesi bir tarihsel çıkışa öncülük ederek tarihsel bir sorumluluk almış ve Kurdistan'da gelişen yeni yaşamın mimarı olmuştur.

- Dîgor katliamının üzerinden tam 30 yıl geçti ama acıları ve katliamın yarattığı öfke dünkü gibi taze. Yurtsever Dîgor halkı günümüzde de Türk devletine boyun eğmeyerek direnişini sürdürüyor.

- Dilok'taki Şireci Tekstil Fabrikası’nda düşük zamma karşı iş bırakan 2 bin işçi işten atıldı.  EMEP Dîlok Milletvekili Sevda Karaca Demir, patronların 2022’de kâr üstüne kâr yaptığını söyleyerek. ‘Niye bu krizin faturasını hep emekçiler ödüyor" dedi.

- Almanya’ya Temmuz ayında Türkiye’den gelen 3 bin 791 kişi iltica etti. Bu rakamla Türkiye, Taliban’ın egemen olduğu Afganistan’ı dahi geride bıraktı.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırısı sonrasında Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde 6-8 Ekim 2014’te yaşanan protestolar nedeniyle HDP eski eş genel bEş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.